Angelina Jolie zou nu ook haar eierstokken laten verwijderen, zo schrijft Amerikaans blad People. Onlangs werd ontdekt dat de actrice drager is van het BCRA1-gen, waardoor ze een groot risico loopt om borstkanker of eierstokkanker te krijgen. Ze liet eerder al haar beide borsten amputeren om het risico op kanker te verkleinen

Angelina Jolie verraste de wereld met een open brief in The New York Times waarin ze uit de doeken doet dat ze een dubbele borstamputatie heeft ondergaan omdat ze drager is van het erfelijke BCRA1-gen waardoor ze 87% procent had om borstkanker te krijgen. Jolie, die zelf haar moeder op jonge leeftijd verloor aan baarmoederkanker, wilde geen risico's en onderging een dubbele borstamputatie en -reconstructie.

Nu schrijft People dat Jolie - die door de BCRA1 mutatie ook 50% kans heeft op eierstokkanker- ook haar eierstokken wil laten verwijderen.

Na deze operatie zal Jolie geen biologische kinderen meer kunnen krijgen. Het koppel Jolie-Pitt heeft 3 biologisch verwekte en drie geadopteerde kinderen. Angelina Jolie zelf heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving van People.

Angelina Jolie zou nu ook haar eierstokken laten verwijderen, zo schrijft Amerikaans blad People. Onlangs werd ontdekt dat de actrice drager is van het BCRA1-gen, waardoor ze een groot risico loopt om borstkanker of eierstokkanker te krijgen. Ze liet eerder al haar beide borsten amputeren om het risico op kanker te verkleinenAngelina Jolie verraste de wereld met een open brief in The New York Times waarin ze uit de doeken doet dat ze een dubbele borstamputatie heeft ondergaan omdat ze drager is van het erfelijke BCRA1-gen waardoor ze 87% procent had om borstkanker te krijgen. Jolie, die zelf haar moeder op jonge leeftijd verloor aan baarmoederkanker, wilde geen risico's en onderging een dubbele borstamputatie en -reconstructie. Nu schrijft People dat Jolie - die door de BCRA1 mutatie ook 50% kans heeft op eierstokkanker- ook haar eierstokken wil laten verwijderen. Na deze operatie zal Jolie geen biologische kinderen meer kunnen krijgen. Het koppel Jolie-Pitt heeft 3 biologisch verwekte en drie geadopteerde kinderen. Angelina Jolie zelf heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving van People.