Het Belgische koningspaar trok op vrijdag voor de eerste keer, nu ze op de troon zitten, naar Den Haag voor een staatsbezoek. Koningin Mathilde droeg voor de gelegenheid een jurk van Natan.

Het bezoek was vooral bedoeld als een 'officiële kennismaking' tussen de twee gloednieuwe vorstenparen. Net zoals bij koning Filip deed koningin Beatrix troonsafstand ten voordele van haar zoon Willem-Alexander. En zoals het protocol betaamt, gaat de nieuwste koning op bezoek bij de 'langst zittende' vorst. Al is dat relatief in het geval van koning Willem-Alexander.

Koningin Mathilde droeg een donkere fuchsia jurk met een asymmetrische drappage rond de nek. De jurk was zelfs voorzien van een kleine uitsnijding aan de rugzijde. Haar look werd afgewerkt met een bijpassende hoed. Koningin Maxima op haar beurt droeg een stijlvolle zwarte jurk met een opvallend accent aan de linkerschouder. Zij combineerde haar outfit met een zwart hoedje en nude accessoires. (AB)

Het Belgische koningspaar trok op vrijdag voor de eerste keer, nu ze op de troon zitten, naar Den Haag voor een staatsbezoek. Koningin Mathilde droeg voor de gelegenheid een jurk van Natan.Het bezoek was vooral bedoeld als een 'officiële kennismaking' tussen de twee gloednieuwe vorstenparen. Net zoals bij koning Filip deed koningin Beatrix troonsafstand ten voordele van haar zoon Willem-Alexander. En zoals het protocol betaamt, gaat de nieuwste koning op bezoek bij de 'langst zittende' vorst. Al is dat relatief in het geval van koning Willem-Alexander.Koningin Mathilde droeg een donkere fuchsia jurk met een asymmetrische drappage rond de nek. De jurk was zelfs voorzien van een kleine uitsnijding aan de rugzijde. Haar look werd afgewerkt met een bijpassende hoed. Koningin Maxima op haar beurt droeg een stijlvolle zwarte jurk met een opvallend accent aan de linkerschouder. Zij combineerde haar outfit met een zwart hoedje en nude accessoires. (AB)