Nicole Richie slaagde er in, met haar schattige 1,52 meter, uit "The Simple Life" te groeien tot een gewaardeerde ontwerpster. Haar juwelen- en handtassenlijn House of Harlowe 1960 viel geregeld in de prijzen en ze zetelde vorig jaar als mentor in de show voor NBC, Fashion Star.

Niet veel langer zijn de Olsen-zusjes, respectievelijk 155 en 156 centimeter groot, maar ook zij konden de modewereld met gemak rond hun vingertje winden. Mary-Kate's geliefde zwerverlook deed de boho-chic stijl herleven en de labels van de tweeling, The Row en Elizabeth and James, oogsten wereldwijd succes. Sex and the City zou ook maar een flauw afkooksel van de serie geweest zijn zonder de grandioze ensembles waar Sarah Jessica Parker (1,60 meter) zich telkens in hees. Carrie Bradshaw is het levende bewijs dat je geen topmodel hoeft te zijn om in een roze tutu over straat te paraderen.

Victoria Beckham (1,62 meter), Nina Garcia (idem) en Stella McCartney (1,65 meter) zijn maar enkele voorbeelden van de sterren onder 165 centimeter die hun stempel op de modewereld hebben gedrukt.

We moeten ons nu natuurlijk niet gaan verwachten aan de overname van de catwalk door een stel petite modellen. Torenhoge latten blijven voorlopig de norm. Kate Moss (1,70 meter) blijkt zelfs maar een lilliputter tussen haar collega's. De Kate Middletons (1,77 meter), Gisele Bundchens (1,80 meter) en Elle McPhersons (1,82 meter) met de perfecte hoogtes en breedtes zullen uiteraard blijven bestaan (en zullen wij blijven benijden). Toch zwaaien vele kleintjes de plak in de modewereld, dan wel geregeld op een goed (lees: tien centimeter) paar hakken. (LM)

Nicole Richie slaagde er in, met haar schattige 1,52 meter, uit "The Simple Life" te groeien tot een gewaardeerde ontwerpster. Haar juwelen- en handtassenlijn House of Harlowe 1960 viel geregeld in de prijzen en ze zetelde vorig jaar als mentor in de show voor NBC, Fashion Star. Niet veel langer zijn de Olsen-zusjes, respectievelijk 155 en 156 centimeter groot, maar ook zij konden de modewereld met gemak rond hun vingertje winden. Mary-Kate's geliefde zwerverlook deed de boho-chic stijl herleven en de labels van de tweeling, The Row en Elizabeth and James, oogsten wereldwijd succes. Sex and the City zou ook maar een flauw afkooksel van de serie geweest zijn zonder de grandioze ensembles waar Sarah Jessica Parker (1,60 meter) zich telkens in hees. Carrie Bradshaw is het levende bewijs dat je geen topmodel hoeft te zijn om in een roze tutu over straat te paraderen. Victoria Beckham (1,62 meter), Nina Garcia (idem) en Stella McCartney (1,65 meter) zijn maar enkele voorbeelden van de sterren onder 165 centimeter die hun stempel op de modewereld hebben gedrukt. We moeten ons nu natuurlijk niet gaan verwachten aan de overname van de catwalk door een stel petite modellen. Torenhoge latten blijven voorlopig de norm. Kate Moss (1,70 meter) blijkt zelfs maar een lilliputter tussen haar collega's. De Kate Middletons (1,77 meter), Gisele Bundchens (1,80 meter) en Elle McPhersons (1,82 meter) met de perfecte hoogtes en breedtes zullen uiteraard blijven bestaan (en zullen wij blijven benijden). Toch zwaaien vele kleintjes de plak in de modewereld, dan wel geregeld op een goed (lees: tien centimeter) paar hakken. (LM)