Dit zijn de snoeiharde woorden van voormalig topmodel Iman. Ze meent dat designers heel wat meer racistische vooroordelen hebben dan toen ze haar modellencarrière startte in de jaren tachtig.

In een interview met Vogue vertelt het Somalische topmodel dat het hoog tijd is om te protesteren tegen modemerken die geen zwarte modellen op hun catwalk laten lopen. 'Volgens mij moet er net zoals in de jaren zestig een harde lijn getrokken worden. Wanneer een fashionbrand geen zwarte modellen wil gebruiken, dat we hen boycotten', aldus Iman. 'Als we hierbij de sociale media inschakelen, dan zal dat hen zeker raken.'

Tijdens de laatste New York Fashion Week bestond de groep zwarte modellen slechts uit 6 procent van het totale aantal catwalkmodellen. In 2012 ging dat nog over 8.2 procent. 'Er is echt iets fout aan de hand', volgens het topmodel. 'Met een zwarte President én First Lady zou je toch gaan denken dat de wereld aan het veranderen is. Helemaal niet, het is zelfs erger geworden.' (AB)

Dit zijn de snoeiharde woorden van voormalig topmodel Iman. Ze meent dat designers heel wat meer racistische vooroordelen hebben dan toen ze haar modellencarrière startte in de jaren tachtig.In een interview met Vogue vertelt het Somalische topmodel dat het hoog tijd is om te protesteren tegen modemerken die geen zwarte modellen op hun catwalk laten lopen. 'Volgens mij moet er net zoals in de jaren zestig een harde lijn getrokken worden. Wanneer een fashionbrand geen zwarte modellen wil gebruiken, dat we hen boycotten', aldus Iman. 'Als we hierbij de sociale media inschakelen, dan zal dat hen zeker raken.'Tijdens de laatste New York Fashion Week bestond de groep zwarte modellen slechts uit 6 procent van het totale aantal catwalkmodellen. In 2012 ging dat nog over 8.2 procent. 'Er is echt iets fout aan de hand', volgens het topmodel. 'Met een zwarte President én First Lady zou je toch gaan denken dat de wereld aan het veranderen is. Helemaal niet, het is zelfs erger geworden.' (AB)