Kate Moss heeft zich de woede van anti-anorexiabewegingen op de hals gehaald. Het Britse supermodel wordt ervan beschuldigd eetstoornissen aan te moedigen. Moss vertelde op de website van modemagazine Women's Wear Daily dat haar levensmotto "Niets smaakt zo goed als mager zijn voelt" is. Een slogan die ook gebruikt wordt op sites waar meisjes die aan magerzucht lijden mekaar opjutten -pro-anorexia-sites als het ware-.

"Alleen al in Groot-Brittannië zijn er 1,1 miljoen meisjes met
eetstoornissen. Door misplaatste uitspraken van Kate Moss zal dat aantal alleen maar toenemen", reageert het voormalige model Katie Grenn ontzet in de Britse tabloid The Sun.

Het Britse Nationale Centrum voor Eetstoornissen
waarschuwt dat meisjes voor zulke opmerkingen zeer gevoelig zijn.

Belga/AH.

Kate Moss heeft zich de woede van anti-anorexiabewegingen op de hals gehaald. Het Britse supermodel wordt ervan beschuldigd eetstoornissen aan te moedigen. Moss vertelde op de website van modemagazine Women's Wear Daily dat haar levensmotto "Niets smaakt zo goed als mager zijn voelt" is. Een slogan die ook gebruikt wordt op sites waar meisjes die aan magerzucht lijden mekaar opjutten -pro-anorexia-sites als het ware-. "Alleen al in Groot-Brittannië zijn er 1,1 miljoen meisjes met eetstoornissen. Door misplaatste uitspraken van Kate Moss zal dat aantal alleen maar toenemen", reageert het voormalige model Katie Grenn ontzet in de Britse tabloid The Sun. Het Britse Nationale Centrum voor Eetstoornissen waarschuwt dat meisjes voor zulke opmerkingen zeer gevoelig zijn. Belga/AH.