Topmodel en icoon Kate Moss staat al sinds het begin van haar succes gekend om haar unieke stijl en gevoel voor mode. Toch heeft ze ook zelf enkele idolen waar ze naar opkijkt.

Zo onthult ze in een interview met de Britse Vogue dat David Bowie en Mick Jagger haar ultieme stijliconen zijn. "Ik was naar een film aan het kijken over de Rolling Stones en plots trof ik overal lederen jasjes met franjes aan in mijn kledingkast", zegt ze. "Ook David Bowie inspireert me enorm en verder haal ik ook ideeën uit oude films en de look van filmsterren zoals Veronica Lake."

Haar stijl mag dan wel sterk geïnspireerd zijn door de muziekscène, zelf heeft ze er nog nooit aan gedacht om een muzikale carrière op te starten. "Ik heb ooit al eens gezongen samen met Bobby Gillespie van Primal Scream en Jason Spaceman van Spiritualized. Het was heel leuk om te doen, maar ik denk niet dat ik ooit in de hitlijsten zal terecht komen. Zeg nooit nooit, maar zingen is zeker geen focus voor mij." (RDM)

Topmodel en icoon Kate Moss staat al sinds het begin van haar succes gekend om haar unieke stijl en gevoel voor mode. Toch heeft ze ook zelf enkele idolen waar ze naar opkijkt. Zo onthult ze in een interview met de Britse Vogue dat David Bowie en Mick Jagger haar ultieme stijliconen zijn. "Ik was naar een film aan het kijken over de Rolling Stones en plots trof ik overal lederen jasjes met franjes aan in mijn kledingkast", zegt ze. "Ook David Bowie inspireert me enorm en verder haal ik ook ideeën uit oude films en de look van filmsterren zoals Veronica Lake." Haar stijl mag dan wel sterk geïnspireerd zijn door de muziekscène, zelf heeft ze er nog nooit aan gedacht om een muzikale carrière op te starten. "Ik heb ooit al eens gezongen samen met Bobby Gillespie van Primal Scream en Jason Spaceman van Spiritualized. Het was heel leuk om te doen, maar ik denk niet dat ik ooit in de hitlijsten zal terecht komen. Zeg nooit nooit, maar zingen is zeker geen focus voor mij." (RDM)