Ontwerper Karl Lagerfeld kwam eerder serieus in opspraak toen hij in een interview in de Spaanse Marie-Claire zei dat 'Hollande een imbeciel is die de rijken haat'. Lagerfeld zegt nu dat die uitspraak uit zijn context is getrokken.

In het interview met het Spaanse blad kwam het nieuwe beleid van de Franse president François Hollande ter sprake waarop Lagerfeld naar Hollande verwees als een imbeciel die de rijken haat. Vooral over het plan om iedereen die meer dan 1 miljoen euro verdient, belastingen aan 75 procent te laten betalen, was Karl niet te spreken. "Het is een ramp want niemand zal nog investeren als dit plan doorgaat", aldus Lagerfeld.

Joana Bonet, de journaliste die bij Marie-Claire werkt en Lagerfeld heeft gesproken, zegt nu dat het woord imbeciel uit zijn context is gehaald. "Lagerfeld had het over het beleid van Hollande en niet over de president zelf", zei de journaliste tegen WWD.

Lagerfeld heeft de kwestie ook zelf aangehaald en benadrukt dat hij die woorden nooit op die manier in de mond heeft genomen. "Ik heb dat nooit gezegd. Ik vind dat Hollande er intelligent uitziet." (RDM)

Ontwerper Karl Lagerfeld kwam eerder serieus in opspraak toen hij in een interview in de Spaanse Marie-Claire zei dat 'Hollande een imbeciel is die de rijken haat'. Lagerfeld zegt nu dat die uitspraak uit zijn context is getrokken. In het interview met het Spaanse blad kwam het nieuwe beleid van de Franse president François Hollande ter sprake waarop Lagerfeld naar Hollande verwees als een imbeciel die de rijken haat. Vooral over het plan om iedereen die meer dan 1 miljoen euro verdient, belastingen aan 75 procent te laten betalen, was Karl niet te spreken. "Het is een ramp want niemand zal nog investeren als dit plan doorgaat", aldus Lagerfeld. Joana Bonet, de journaliste die bij Marie-Claire werkt en Lagerfeld heeft gesproken, zegt nu dat het woord imbeciel uit zijn context is gehaald. "Lagerfeld had het over het beleid van Hollande en niet over de president zelf", zei de journaliste tegen WWD. Lagerfeld heeft de kwestie ook zelf aangehaald en benadrukt dat hij die woorden nooit op die manier in de mond heeft genomen. "Ik heb dat nooit gezegd. Ik vind dat Hollande er intelligent uitziet." (RDM)