In een interview met radio dj Big Boy sprak Kanye West zijn ongenoegen uit over luxemerken zoals Louis Vuitton. Ze zijn volgens hem veel te duur en daarom een slechte invloed op de jeugd.

Hoewel de Amerikaanse rapper in 2009 samenwerkte met het Franse luxelabel Louis Vuitton zou hij dat vandaag de dag niet meer doen. Niet hun producten, maar het prijskaartje stoot hem tegen de borst. 'De prijzen zijn gewoon te extreem. Ik wil niet de boodschap verspreiden dat kinderen moeten sparen tot ze zich zo'n product kunnen veroorloven en enkel op die manier deel kunnen uitmaken van een bepaalde wereld. Dat is mijn probleem met luxe,' aldus Kanye West.

De peperdure sneakers die hij in samenwerking met Louis Vuitton ontwierp, zou hij bij nader inzien dus beter niet op de markt hebben gebracht.

'Ik ga niet akkoord met alles wat ketens zoals H&M en Zara doen, maar het is wel een goede zaak dat ze het idee dat je miljoenen dollars moet neertellen voor creatieve kledij hebben kunnen doorbreken,' vertelde de rapper in datzelfde interview.

Kanye West ging een tijd geleden een samenwerking aan met A.P.C. Hoewel dit merk ook niet als goedkoop bestempeld kan worden, is het niet onmogelijk voor de gewone burger om een stuk van de collectie aan te schaffen.

Voor we allemaal gaan geloven dat Kanye de meest redelijke ster is die er rondloopt, willen we toch even meegeven dat hij in hetzelfde interview opnieuw benadrukte dat hij de laatste tien jaar de meest invloedrijke figuur is geweest in de mode. Zo is het maar weer eens duidelijk dat een vos wel zijn haren kan verliezen, maar niet zijn streken. (LP)

In een interview met radio dj Big Boy sprak Kanye West zijn ongenoegen uit over luxemerken zoals Louis Vuitton. Ze zijn volgens hem veel te duur en daarom een slechte invloed op de jeugd. Hoewel de Amerikaanse rapper in 2009 samenwerkte met het Franse luxelabel Louis Vuitton zou hij dat vandaag de dag niet meer doen. Niet hun producten, maar het prijskaartje stoot hem tegen de borst. 'De prijzen zijn gewoon te extreem. Ik wil niet de boodschap verspreiden dat kinderen moeten sparen tot ze zich zo'n product kunnen veroorloven en enkel op die manier deel kunnen uitmaken van een bepaalde wereld. Dat is mijn probleem met luxe,' aldus Kanye West. De peperdure sneakers die hij in samenwerking met Louis Vuitton ontwierp, zou hij bij nader inzien dus beter niet op de markt hebben gebracht. 'Ik ga niet akkoord met alles wat ketens zoals H&M en Zara doen, maar het is wel een goede zaak dat ze het idee dat je miljoenen dollars moet neertellen voor creatieve kledij hebben kunnen doorbreken,' vertelde de rapper in datzelfde interview. Kanye West ging een tijd geleden een samenwerking aan met A.P.C. Hoewel dit merk ook niet als goedkoop bestempeld kan worden, is het niet onmogelijk voor de gewone burger om een stuk van de collectie aan te schaffen. Voor we allemaal gaan geloven dat Kanye de meest redelijke ster is die er rondloopt, willen we toch even meegeven dat hij in hetzelfde interview opnieuw benadrukte dat hij de laatste tien jaar de meest invloedrijke figuur is geweest in de mode. Zo is het maar weer eens duidelijk dat een vos wel zijn haren kan verliezen, maar niet zijn streken. (LP)