De Amerikaanse actrice Jodie Foster (50) is tijdens de uitreiking van de Golden Globes officieel uit de kast gekomen. In een emotionele speech, na het in ontvangst nemen van de Golden Globe Oeuvre Award, gaf ze toe lesbienne te zijn. Hoewel de geruchten al enkele jaren de ronde deden over haar geaardheid, is het de eerste keer dat Foster er openlijk en officieel over spreekt.Uiteraard niet met zoveel woorden, maar haar boodschap was duidelijk.

De actrice, die als sinds haar derde levensjaar in de spotlights staat en op haar veertiende al een Oscar-nominatie op zak had, hield op de Golden Globes een emotionele speech. In deze speech sprak ze voor het eerst openlijk over haar geaardheid. Er deden al enkele jaren de geruchten de ronde dat ze een vriendin zou hebben, maar voor het eerst sprak ze in het openbaar, nu niet met zoveel woorden, over haar privésituatie. Ze zei dat de personen die het moeten weten, vrienden, familie,... al enkele jaren op de hoogte waren.

Daarnaast was het ook een moment van afscheid, want Foster heeft beslist om het leven in de spotlights achter zich te laten, na een carrière van maar liefst 47 jaar. Ze snakt naar een beetje privacy, zoals ze het zelf omschrijft.


Bekijk hier de speech van Foster:

(LVR)

De Amerikaanse actrice Jodie Foster (50) is tijdens de uitreiking van de Golden Globes officieel uit de kast gekomen. In een emotionele speech, na het in ontvangst nemen van de Golden Globe Oeuvre Award, gaf ze toe lesbienne te zijn. Hoewel de geruchten al enkele jaren de ronde deden over haar geaardheid, is het de eerste keer dat Foster er openlijk en officieel over spreekt.Uiteraard niet met zoveel woorden, maar haar boodschap was duidelijk. De actrice, die als sinds haar derde levensjaar in de spotlights staat en op haar veertiende al een Oscar-nominatie op zak had, hield op de Golden Globes een emotionele speech. In deze speech sprak ze voor het eerst openlijk over haar geaardheid. Er deden al enkele jaren de geruchten de ronde dat ze een vriendin zou hebben, maar voor het eerst sprak ze in het openbaar, nu niet met zoveel woorden, over haar privésituatie. Ze zei dat de personen die het moeten weten, vrienden, familie,... al enkele jaren op de hoogte waren. Daarnaast was het ook een moment van afscheid, want Foster heeft beslist om het leven in de spotlights achter zich te laten, na een carrière van maar liefst 47 jaar. Ze snakt naar een beetje privacy, zoals ze het zelf omschrijft. Bekijk hier de speech van Foster: (LVR)