Tijdens de één uur durende livestream, die af en toe onderbroken werd door online vragen van fans die de conversatie volgden via een Facebookpagina, wierp Watson een zeldzame blik in haar eigen privéleven. Ze haalde in deze context het verschil aan tussen seksisme en beleefdheid. Volgens Watson twee volledig van elkaar te scheiden termen. 'Tijdens dates vinden mannen het vaak vreemd dat ik het uitkiezen van het restaurant niet aan hen overlaat. Ook wordt soms verbaasd opgekeken als ik de deur voor hen openhoud. Als vrouw de rekening volledig betalen, wordt al helemaal als "gek" beschouwd. Dat heet toch gewoon beleefd zijn? Waarom heerst in onze maatschappij nog steeds de gedachte dat deze taken voor mannen zijn weggelegd?'

'Sorry, je bent een feminist'

Watson vindt het jammer dat er in 2015 nog steeds een verkeerde perceptie heerst over het woord 'feminist'. 'De HeForShe-campagne, bijvoorbeeld, is geen club uitsluitend van en voor vrouwen. Het is een gelijkheidsbeweging die strijdt voor gelijke rechten voor vrouwen én mannen.' Volgens Watson denken vele mannen dat 'feminisme' enkel door vrouwen kan worden nagestreefd. 'Aan iedereen die streeft naar gendergelijkheid en denkt geen feminist te zijn: sorry, dat ben je wel', meent de VN-ambassadeur voor vrouwenrechten.

'Ook mannen mogen huilen'

De actrice riep vervolgens op om stereotypes wat betreft het uiten van emoties de wereld uit te helpen. 'Het idee dat mannen niet mogen wenen maakt me kwaad. Ze kunnen hun emoties en verdriet niet op een normale manier uiten, en dat vind ik één van de triestigste dingen die er bestaan. Jezelf uitdrukken is wat je tot een individu maakt, niet wat je een meisje of vrouw maakt. Deze kwestie is iets wat aan me knaagt en ik absoluut wil veranderen. Ik weiger te sterven vooraleer gendergelijkheid is bereikt', aldus Watson nog tijdens het vragenuurtje.

(LD)

Tijdens de één uur durende livestream, die af en toe onderbroken werd door online vragen van fans die de conversatie volgden via een Facebookpagina, wierp Watson een zeldzame blik in haar eigen privéleven. Ze haalde in deze context het verschil aan tussen seksisme en beleefdheid. Volgens Watson twee volledig van elkaar te scheiden termen. 'Tijdens dates vinden mannen het vaak vreemd dat ik het uitkiezen van het restaurant niet aan hen overlaat. Ook wordt soms verbaasd opgekeken als ik de deur voor hen openhoud. Als vrouw de rekening volledig betalen, wordt al helemaal als "gek" beschouwd. Dat heet toch gewoon beleefd zijn? Waarom heerst in onze maatschappij nog steeds de gedachte dat deze taken voor mannen zijn weggelegd?' 'Sorry, je bent een feminist'Watson vindt het jammer dat er in 2015 nog steeds een verkeerde perceptie heerst over het woord 'feminist'. 'De HeForShe-campagne, bijvoorbeeld, is geen club uitsluitend van en voor vrouwen. Het is een gelijkheidsbeweging die strijdt voor gelijke rechten voor vrouwen én mannen.' Volgens Watson denken vele mannen dat 'feminisme' enkel door vrouwen kan worden nagestreefd. 'Aan iedereen die streeft naar gendergelijkheid en denkt geen feminist te zijn: sorry, dat ben je wel', meent de VN-ambassadeur voor vrouwenrechten.'Ook mannen mogen huilen' De actrice riep vervolgens op om stereotypes wat betreft het uiten van emoties de wereld uit te helpen. 'Het idee dat mannen niet mogen wenen maakt me kwaad. Ze kunnen hun emoties en verdriet niet op een normale manier uiten, en dat vind ik één van de triestigste dingen die er bestaan. Jezelf uitdrukken is wat je tot een individu maakt, niet wat je een meisje of vrouw maakt. Deze kwestie is iets wat aan me knaagt en ik absoluut wil veranderen. Ik weiger te sterven vooraleer gendergelijkheid is bereikt', aldus Watson nog tijdens het vragenuurtje.(LD)