De Australische acteur postte op donderdag een foto op Instagram waarop hij te zien was met een pleister op de neus. Hij had namelijk een kankerplekje laten weghalen en riep zijn fans op om bewust om te gaan met je huidverzorging.

'Deb (zijn vrouw) zei me dat ik het plekje op mijn neus moest laten nakijken. Oh boy, ze had gelijk. Er was sprake van een basaalcelcarcinoom. Wees alstublieft niet zo dom als ik. Laat jezelf nakijken én gebruik zonnecrème!', klonk het als commentaar bij de foto. De acteur werd dus door zijn vrouw Deborra-Lee Furness naar de dokter gestuurd.

Het ging dus om een basaalcelcarcinoom, dit is een vorm van huidkanker. De kankercellen metasteren zelden en dit soort van kanker komt vooral voor bij oudere mensen, waarvan de huid al heel veel zon heeft gezien. Zo'n 75% van alle huidkankers is basaalcelcarcinoom. Het is 'makkelijk' te behandelen door het plekje weg operatief weg te halen. Maar het is natuurlijk nog beter om te voorkomen dan te genezen.

Zelfs in de winterperiode is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Wanneer we dezer dagen naar buiten gaan, zijn we doorgaans goed ingeduffeld. Het stukje huid dat we dan over het hoofd dreigen te zien is ons gezicht. Daarom is het aangewezen om bijvoorbeeld een dag- of BB-crème te gebruiken met een SPF of zonnefactor. (AB)

De Australische acteur postte op donderdag een foto op Instagram waarop hij te zien was met een pleister op de neus. Hij had namelijk een kankerplekje laten weghalen en riep zijn fans op om bewust om te gaan met je huidverzorging.'Deb (zijn vrouw) zei me dat ik het plekje op mijn neus moest laten nakijken. Oh boy, ze had gelijk. Er was sprake van een basaalcelcarcinoom. Wees alstublieft niet zo dom als ik. Laat jezelf nakijken én gebruik zonnecrème!', klonk het als commentaar bij de foto. De acteur werd dus door zijn vrouw Deborra-Lee Furness naar de dokter gestuurd.Het ging dus om een basaalcelcarcinoom, dit is een vorm van huidkanker. De kankercellen metasteren zelden en dit soort van kanker komt vooral voor bij oudere mensen, waarvan de huid al heel veel zon heeft gezien. Zo'n 75% van alle huidkankers is basaalcelcarcinoom. Het is 'makkelijk' te behandelen door het plekje weg operatief weg te halen. Maar het is natuurlijk nog beter om te voorkomen dan te genezen.Zelfs in de winterperiode is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Wanneer we dezer dagen naar buiten gaan, zijn we doorgaans goed ingeduffeld. Het stukje huid dat we dan over het hoofd dreigen te zien is ons gezicht. Daarom is het aangewezen om bijvoorbeeld een dag- of BB-crème te gebruiken met een SPF of zonnefactor. (AB)