Carine Roitfelds vork is beladen met creatief hooi. Naast een eigen make-upcollectie bij M.A.C. en een eigen modeblad -C.R. Fashion Mag- heeft ze nu ook de job van Global Fashion Editor bij Harper's Bazaar aangenomen. Het internationale modeblad moest eerder deze week afscheid nemen van modeverantwoordelijke Anamaria Wilson, die HB verlaat voor een bureaustoel bij het label van Michael Kors.

Roitfeld moet nu die leegte zien op te vullen met een reeks modeverhalen die vanaf maart 2013 in de 26 internationale edities te lezen zullen zijn. 'Dit is de eerste keer dat er een samenwerking als deze tot stand komt en we zijn erg enthousiast over wat Carine zal toevoegen aan de Bazaar-edities over de hele wereld,' laat Duncan Edwards van uitgever Hearst in de persverklaring weten. 'Ze is een visionair in de modewereld en we zijn zo blij om met haar samen te werken.'

Kwatongen beweren dat dit Roitfelds manier is om wraak te nemen op haar voormalig werkgever Condé Nast. De geruchten gaan immers dat de Française met slaande deuren vertrokken is bij Vogue Paris in 2010. Toch lijkt het meer waarschijnlijk dat Carine de job aangenomen heeft omdat deze haar een samenwerking garandeerde met goede vriend en HB's creatief directeur Stephen Gan, die ook zijn steentje bijdraagt aan Roitfelds eigen magazine CR Fashion Book. (KS)

Carine Roitfelds vork is beladen met creatief hooi. Naast een eigen make-upcollectie bij M.A.C. en een eigen modeblad -C.R. Fashion Mag- heeft ze nu ook de job van Global Fashion Editor bij Harper's Bazaar aangenomen. Het internationale modeblad moest eerder deze week afscheid nemen van modeverantwoordelijke Anamaria Wilson, die HB verlaat voor een bureaustoel bij het label van Michael Kors. Roitfeld moet nu die leegte zien op te vullen met een reeks modeverhalen die vanaf maart 2013 in de 26 internationale edities te lezen zullen zijn. 'Dit is de eerste keer dat er een samenwerking als deze tot stand komt en we zijn erg enthousiast over wat Carine zal toevoegen aan de Bazaar-edities over de hele wereld,' laat Duncan Edwards van uitgever Hearst in de persverklaring weten. 'Ze is een visionair in de modewereld en we zijn zo blij om met haar samen te werken.' Kwatongen beweren dat dit Roitfelds manier is om wraak te nemen op haar voormalig werkgever Condé Nast. De geruchten gaan immers dat de Française met slaande deuren vertrokken is bij Vogue Paris in 2010. Toch lijkt het meer waarschijnlijk dat Carine de job aangenomen heeft omdat deze haar een samenwerking garandeerde met goede vriend en HB's creatief directeur Stephen Gan, die ook zijn steentje bijdraagt aan Roitfelds eigen magazine CR Fashion Book. (KS)