Hoewel Gwyneth Paltrow via haar website GOOP zelf heel wat - zeer specifiek - advies de wereld instuurt, ergert ze zich mateloos aan mensen die werkende moeders willen adviseren. Laat werkende moeders gerust, is dan ook haar advies. In het decembernummer van Red, waarvoor Gwyneth Paltrow gastredacteur van dienst was, lucht de actrice en lifestylegoeroe haar hart over haar ergernis dat werkende vrouwen constant bestookt worden met advies. Een werkende moeder mag helemaal zelf kiezen hoe ze haar leven plant en daar hoeft niemand zich mee te moeien.

'het maakt me woest. Ik ben persoonlijk van mening dat de balans tussen werk en privé voor een vrouw exact moet zijn waar zij zich goed bij voelt. En niemand kan haar tijdschema kiezen voor haar. Niemand kan haar vertellen hoeveel uren per week ze zich moet bezig houden met dit of dat. Fuck wat de rest zegt,' aldus een duidelijk geërgerde Paltrow.

Ze raadt andere werkende moeders dan ook aan om niet te luisteren naar de kritiek of het goedbedoelde advies van anderen. Wat van belang is, is dat je jezelf goed voelt bij jouw keuzes. Laat anderen dus maar praten. Als het van de blonde actrice afhangt, mogen werkende moeders gewoon doen wat zij zelf goed achten.

Of de rest van de bevolking ook mag kiezen, is natuurlijk een andere vraag. De juiste kruiden en aangeraden dosis yoga per dag, voorgeschreven door GOOP, dienen natuurlijk nog steeds opgevolgd te worden door al wie geen werkende moeder is. (LP)

Hoewel Gwyneth Paltrow via haar website GOOP zelf heel wat - zeer specifiek - advies de wereld instuurt, ergert ze zich mateloos aan mensen die werkende moeders willen adviseren. Laat werkende moeders gerust, is dan ook haar advies. In het decembernummer van Red, waarvoor Gwyneth Paltrow gastredacteur van dienst was, lucht de actrice en lifestylegoeroe haar hart over haar ergernis dat werkende vrouwen constant bestookt worden met advies. Een werkende moeder mag helemaal zelf kiezen hoe ze haar leven plant en daar hoeft niemand zich mee te moeien. 'het maakt me woest. Ik ben persoonlijk van mening dat de balans tussen werk en privé voor een vrouw exact moet zijn waar zij zich goed bij voelt. En niemand kan haar tijdschema kiezen voor haar. Niemand kan haar vertellen hoeveel uren per week ze zich moet bezig houden met dit of dat. Fuck wat de rest zegt,' aldus een duidelijk geërgerde Paltrow. Ze raadt andere werkende moeders dan ook aan om niet te luisteren naar de kritiek of het goedbedoelde advies van anderen. Wat van belang is, is dat je jezelf goed voelt bij jouw keuzes. Laat anderen dus maar praten. Als het van de blonde actrice afhangt, mogen werkende moeders gewoon doen wat zij zelf goed achten. Of de rest van de bevolking ook mag kiezen, is natuurlijk een andere vraag. De juiste kruiden en aangeraden dosis yoga per dag, voorgeschreven door GOOP, dienen natuurlijk nog steeds opgevolgd te worden door al wie geen werkende moeder is. (LP)