Polkadots, what else? De Amerikaanse acteur George Clooney prijkt op de cover van het kunstnummer van het lifestyleblad W Magazine volledig omsingeld door stippen.

Voor de covershoot en de foto's binnenin het magazine mocht kunstenares Yayoi Kusama zich volledig laten gaan. Polkadots in primaire kleuren zijn het handelsmerk van de eigenzinnige Japanse. Op de cover draagt Clooney een maatpak van Giorgio Armani, gecustomized door Yayoi Kusama.

In het bijhorende interview vertelt Clooney over zijn nieuwe film 'The Monuments Men' over een groep curatoren, museumdirecteurs en kunsthistorici die de kunst willen redden die Adolf Hitler gestolen heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze nieuwe thriller is dus de perfecte aanleiding om George Clooney op de cover van het kunstnummer van W te zetten. Kusama was bovendien niet de enige artieste die Clooney onder handen mocht nemen. Maar liefst vijf kunstenaressen lieten zich voor een productie in het magazine inspireren door de acteur. (AB)

Polkadots, what else? De Amerikaanse acteur George Clooney prijkt op de cover van het kunstnummer van het lifestyleblad W Magazine volledig omsingeld door stippen.Voor de covershoot en de foto's binnenin het magazine mocht kunstenares Yayoi Kusama zich volledig laten gaan. Polkadots in primaire kleuren zijn het handelsmerk van de eigenzinnige Japanse. Op de cover draagt Clooney een maatpak van Giorgio Armani, gecustomized door Yayoi Kusama.In het bijhorende interview vertelt Clooney over zijn nieuwe film 'The Monuments Men' over een groep curatoren, museumdirecteurs en kunsthistorici die de kunst willen redden die Adolf Hitler gestolen heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze nieuwe thriller is dus de perfecte aanleiding om George Clooney op de cover van het kunstnummer van W te zetten. Kusama was bovendien niet de enige artieste die Clooney onder handen mocht nemen. Maar liefst vijf kunstenaressen lieten zich voor een productie in het magazine inspireren door de acteur. (AB)