Het Victoria's Secret model Erin Heatherton verdedigt het gebruik van Photoshop bij fotoshoots. Er komt namelijk steeds meer kritiek op zware blunders die gemaakt worden met het programma.

Al jaren worden foto's na de shoot nog bijgewerkt met Photoshop om kleine foutjes weg te werken. Er worden echter steeds meer flagrante fouten gemaakt; waar vroeger het programma werd gebruikt om poriën te verbergen of kleuren te versterken, worden nu benen versmald en heupen weggesneden waardoor de foto's er vaak onrealistisch - en zelfs buitenaards - gaan uitzien. Dat zorgde zowel binnen als buiten de modewereld voor heel wat kritiek op het gebruik van het bewerkingsprogramma.

Model Erin Heatherton verdedigt nu de technieken en zegt dat ze nu eenmaal deel uitmaken van de job. "We verkopen geen realiteit, maar een fantasie", zegt het 23- jarige model tegen Fashionista. "De foto achteraf bewerken is een essentieel deel van de job, en zolang mensen het onderscheid kunnen maken tussen die fantasie en de realiteit, is dat ook geen enkel probleem."

Ze is het echter wel mee eens dat het wegsnijden van heupen of de nek of armen verlengen een stap te ver is en 'geen eerlijke boodschap verstuurt'. "Photoshop zorgt ervoor dat iets perfect wordt, net zoals special effects in actiefilms het allemaal wat spannender maken. Het is de taak van ouders en scholen om duidelijk te maken aan kinderen en jongeren dat er een onderscheid is tussen die fantasiewereld en de realiteit." (RDM)

Het Victoria's Secret model Erin Heatherton verdedigt het gebruik van Photoshop bij fotoshoots. Er komt namelijk steeds meer kritiek op zware blunders die gemaakt worden met het programma. Al jaren worden foto's na de shoot nog bijgewerkt met Photoshop om kleine foutjes weg te werken. Er worden echter steeds meer flagrante fouten gemaakt; waar vroeger het programma werd gebruikt om poriën te verbergen of kleuren te versterken, worden nu benen versmald en heupen weggesneden waardoor de foto's er vaak onrealistisch - en zelfs buitenaards - gaan uitzien. Dat zorgde zowel binnen als buiten de modewereld voor heel wat kritiek op het gebruik van het bewerkingsprogramma. Model Erin Heatherton verdedigt nu de technieken en zegt dat ze nu eenmaal deel uitmaken van de job. "We verkopen geen realiteit, maar een fantasie", zegt het 23- jarige model tegen Fashionista. "De foto achteraf bewerken is een essentieel deel van de job, en zolang mensen het onderscheid kunnen maken tussen die fantasie en de realiteit, is dat ook geen enkel probleem." Ze is het echter wel mee eens dat het wegsnijden van heupen of de nek of armen verlengen een stap te ver is en 'geen eerlijke boodschap verstuurt'. "Photoshop zorgt ervoor dat iets perfect wordt, net zoals special effects in actiefilms het allemaal wat spannender maken. Het is de taak van ouders en scholen om duidelijk te maken aan kinderen en jongeren dat er een onderscheid is tussen die fantasiewereld en de realiteit." (RDM)