Actrice Emma Stone vertelt in een interview met Refinery 29 openhartig over de periode toen haar moeder borstkanker had.

Emma Stone en haar moeder waren te gast op de jaarlijkse Peace, Love and a Cure cocktailreceptie van het Triple Negative Breast Cancer Foundation in New Jersey. De strijd tegen borstkanker is heel persoonlijk voor de actrice aangezien haar moeder de ziekte overwon.

In 2008 was Emma Stone 19 jaar en woonde ze voor de eerste keer alleen in Los Angeles. Emma's Moeder, Krista Stone, kreeg toen te horen dat ze een hardnekkige borstkanker had. "Ik was opvallend stoïcijns, helemaal het tegenovergestelde van hoe ik normaal ben", zegt Emma. "Maar ik was doodsbang."

Toen haar moeder een half jaar chemotherapie onderging, waarbij haar beide borsten werden geamputeerd, vloog Emma zo vaak als ze kon naar Arizona om haar zieke moeder te bezoeken. Nu Krista genezen is van kanker gebruikt Emma haar status als celebrity en is ze gekozen als ambassadrice van de Revlon borstkanker campagne 'Your Lips Can Save Life'. De campagne van het cosmeticamerk Revlon wil op die manier vrouwen aansporen om zich regelmatig te laten onderzoeken. Om te vieren dat haar moeder genezen is, heeft lieten ze samen een tatoeage zetten. Geïnspireerd door het liedje 'Blackbird' van Paul McCartney hebben ze allebei een paar vogelvoeten op hun polsen laten inkten.

Emma's moeder is in ieder geval blij met de steun van haar dochter. "Ik ben er zeker van dat Emma bang was, maar toch was ze er 100% procent om me te steunen." Emma liet zich ook testen om na te gaan of ze drager was van het borstkankergen, maar de uitslag was gelukkig negatief. (AV)

Actrice Emma Stone vertelt in een interview met Refinery 29 openhartig over de periode toen haar moeder borstkanker had. Emma Stone en haar moeder waren te gast op de jaarlijkse Peace, Love and a Cure cocktailreceptie van het Triple Negative Breast Cancer Foundation in New Jersey. De strijd tegen borstkanker is heel persoonlijk voor de actrice aangezien haar moeder de ziekte overwon. In 2008 was Emma Stone 19 jaar en woonde ze voor de eerste keer alleen in Los Angeles. Emma's Moeder, Krista Stone, kreeg toen te horen dat ze een hardnekkige borstkanker had. "Ik was opvallend stoïcijns, helemaal het tegenovergestelde van hoe ik normaal ben", zegt Emma. "Maar ik was doodsbang." Toen haar moeder een half jaar chemotherapie onderging, waarbij haar beide borsten werden geamputeerd, vloog Emma zo vaak als ze kon naar Arizona om haar zieke moeder te bezoeken. Nu Krista genezen is van kanker gebruikt Emma haar status als celebrity en is ze gekozen als ambassadrice van de Revlon borstkanker campagne 'Your Lips Can Save Life'. De campagne van het cosmeticamerk Revlon wil op die manier vrouwen aansporen om zich regelmatig te laten onderzoeken. Om te vieren dat haar moeder genezen is, heeft lieten ze samen een tatoeage zetten. Geïnspireerd door het liedje 'Blackbird' van Paul McCartney hebben ze allebei een paar vogelvoeten op hun polsen laten inkten. Emma's moeder is in ieder geval blij met de steun van haar dochter. "Ik ben er zeker van dat Emma bang was, maar toch was ze er 100% procent om me te steunen." Emma liet zich ook testen om na te gaan of ze drager was van het borstkankergen, maar de uitslag was gelukkig negatief. (AV)