De jurk die Elizabeth Taylor droeg voor haar eerste bruiloft, zal geveild worden in Londen voor het veilinghuis Christie's. Er wordt verwacht dat de jurk tussen de 35.000 en 56.000 euro zal opbrengen.

De actrice trouwde in 1950, op 18-jarige leeftijd, met de hotelerfgenaam Conrad Hilton. Voor dit huwelijk droeg Taylor een trouwjurk speciaal ontworpen door Helen Rose. De jurk was een geschenk van de filmstudio MGM. Er werd gezegd dat er maar liefst 15 mensen non-stop gedurende drie maanden hebben gewerkt om deze jurk op tijd af te krijgen. Helen Rose ontwierp niet enkel de trouwjurk van Taylor, maar ook de trouwjurk van Grace Kelly voor haar huwelijk met Prins Rainier van Monaco in 1956.

Zeeparels

De eerste trouwjurk van Taylor is een prinsessenjurk uit satijn met een doorschijnende stof aan de schouders. De mouwen zijn lang en de bustier heeft een V-uitsnijding. De rok van de jurk is bezet met echte parels en parels uit glas. De jurk is afgewerkt met een lange sleep (14m) van zijde en ze droeg een zijden sluiter van maar liefst 9 meter.

Het huwelijk tussen Elizabeth Taylor en Conrad Hilton hield lang stand, maar haar admiratie voor de jurk ging nooit weg. Taylor was zelf gek geweest op de jurk en ook in de modewereld heeft deze trouwjurk een iconische status verworven.

Eerste huwelijk duurde amper 8 maanden

Haar eerste huwelijk met Conrad Hilton duurde amper acht maanden. In totaal is actrice Elizabeth Taylor maar liefst acht keer getrouwd geweest. Zo is ze onder meer gehuwd geweest met acteur Richard Burton en senator John Warner. De actrice overleed in Los Angeles op 23 maart 2011.

Meer informatie over de veiling kan je terugvinden op de website van Christie's.

(LVR)

De jurk die Elizabeth Taylor droeg voor haar eerste bruiloft, zal geveild worden in Londen voor het veilinghuis Christie's. Er wordt verwacht dat de jurk tussen de 35.000 en 56.000 euro zal opbrengen. De actrice trouwde in 1950, op 18-jarige leeftijd, met de hotelerfgenaam Conrad Hilton. Voor dit huwelijk droeg Taylor een trouwjurk speciaal ontworpen door Helen Rose. De jurk was een geschenk van de filmstudio MGM. Er werd gezegd dat er maar liefst 15 mensen non-stop gedurende drie maanden hebben gewerkt om deze jurk op tijd af te krijgen. Helen Rose ontwierp niet enkel de trouwjurk van Taylor, maar ook de trouwjurk van Grace Kelly voor haar huwelijk met Prins Rainier van Monaco in 1956. Zeeparels De eerste trouwjurk van Taylor is een prinsessenjurk uit satijn met een doorschijnende stof aan de schouders. De mouwen zijn lang en de bustier heeft een V-uitsnijding. De rok van de jurk is bezet met echte parels en parels uit glas. De jurk is afgewerkt met een lange sleep (14m) van zijde en ze droeg een zijden sluiter van maar liefst 9 meter. Het huwelijk tussen Elizabeth Taylor en Conrad Hilton hield lang stand, maar haar admiratie voor de jurk ging nooit weg. Taylor was zelf gek geweest op de jurk en ook in de modewereld heeft deze trouwjurk een iconische status verworven. Eerste huwelijk duurde amper 8 maanden Haar eerste huwelijk met Conrad Hilton duurde amper acht maanden. In totaal is actrice Elizabeth Taylor maar liefst acht keer getrouwd geweest. Zo is ze onder meer gehuwd geweest met acteur Richard Burton en senator John Warner. De actrice overleed in Los Angeles op 23 maart 2011. Meer informatie over de veiling kan je terugvinden op de website van Christie's.(LVR)