Een stijlicoon in de maak

Een stijlicoon in de maak
© epa

Potentiële garderobe-rampen Issa, het label van de uit Brazilië afkomstige designer Daniella Helayel, is een van Middletons favorieten. "Kate houdt van eenvoud. Ze zegt dat Daniella haar gered heeft van potentiële garderobe-rampen", aldus Katie Nicholl, royalty-watcher bij The Mail on Sunday aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Niet dat ze het op mode-vlak zo slecht doet. Ze haalde eerder dit jaar de 'Best Dressed'-list van People Magazine en in 2008 stond ze in Vanity Fair's International Best Dressed naast Michelle Obama en Carla Bruni-Sarkozy. "Ze kleedt zich exact zoals het hoort, wat fantastisch is", aldus Emilie McMeekan van het Britse societymagazine Tatler. "Onvoorstelbaar gepast, ze is niet vooruit in mode, maar ook niet achter".

Casual country look Hoewel, de voorbije jaren kreeg ze toch af en toe kritiek te slikken over haar vrij conservatieve kledingkeuzes. "Kate Middleton heeft zichzelf ingewerkt in de Windsorwereld door zich te kleden als een 45-jarige, met een knielange tweedrok en kleine baret", zo schreef The Guardian in 2008. "Ze had op een gegeven moment wel de neiging de casual country look waar de Britse conservatieve upperclass van houdt te adopteren", bevestig Nicholl, "maar de tijdelijke split met William heeft haar aangezet tot meer experimenteren. Toen zagen we haar plots in veel gewaagdere outfits. En ze zag er fantastisch uit". "Ze kan best een persoonlijke stylist aanwerven", aldus Charlotte Moore van Marie Claire magazine. "Ze zal voortdurend gevolgd worden door de pers, en wie zou dat dan niet doen?".

Topshop-jurkIn haar kledingkeuze was ze tot nu toe vrij democratisch. Ze werd gezien met kleren van straatketens als Topshop en Jigsaw, waar ze als accessoire-aankoopster werkte nadat ze afstudeerde. Haar keuzes kennen ook nu al veel navolging. Toen ze in 2007 op haar 25ste verjaardag de deur uitging in een jurkje van Topshop, vloog de hele voorraad in 24 uur de deur uit.

In de voetsporen van Diana De vergelijking met prinses Diana, een stijlicoon met een voorliefde voor Versace, is natuurlijk onvermijdelijk. "Ze is groot, ze is slank en ondanks het feit dat ze donkerharig is, heeft ze toch veel gemeenschappelijk met Diana", aldus Nicholl "Ze treedt ongetwijfeld in de voetsporen van Diana als mode-icoon".

Ann Heylens

Bron: CNN

Kate Middleton in de blauwe jurk van Issa © epa

katestijl211948723434581194872542168_KW_v2 © reuters

katestijl311948723434581194872543775_KW_v2 © reuters

katestijl411948723434581194872544126_KW_v2 © reuters