Een blik in de garderobe van Amy Winehouse

Een blik in de garderobe van Amy Winehouse
Een nog ongeschonden Amy anno 2004, zonder tatoeages en met verfijnde make-up, draagt een stijlvolle 'little black dress', bezet met kleurrijke steentjes. © reuters

1. Back to black © reuters

Een nog ongeschonden Amy anno 2004, zonder tatoeages en met verfijnde make-up, draagt een stijlvolle 'little black dress', bezet met kleurrijke steentjes.

2. Tijdloos denim © reuters

Amy wint de 'artist choice' en neemt haar prijs in ontvangst tijdens de MTV Europe Award 2007 in Munich.

3. Romantisch bustierjurkje © reuters

Rebel Amy ziet er voor heel even weer klein en kwetsbaar uit in haar bustierjurkje met zachtroze accenten.

4. Sexy short © reuters

Het korte topje en sexy shortje zetten Amy's tatoeages extra in de verf. Naast haar navel prijkt een 'hello sailor' exemplaar, op haar linkerborst een liefdesverklaring aan Blake.

5. Pretty in print © reuters

Het zijn vooral de accessoires die deze outfit tot een glamoureus geheel maken: het Blake-haarspeldje, de gevlochten zwarte tailleriem en het onmiskenbare retrosjaaltje.

6. Fonkelende paillettenjurk © reuters

Een bruingebakken Amy, zoals altijd met torenhoog kapsel, steelt de show in een trendy - voorzien van push-ups- pailletenjurk.

7. Uitdagende panterprint © reuters

Amy zweert bij mini-jurkjes maar gelet op haar houding is dit gele exemplaar duidelijk niet kort genoeg.

8. De bloemetjes buiten zetten © reuters

Miss rehab moet verschijnen voor de rechtbank. Ze zou in 2009 een vrouw hebben lastiggevallen tijdens een liefdadigheidsbal.

9. Stijlvol in satijn © reuters

Opnieuw vertoont Amy het mysterieuze trekje om haar jurk nog korter te maken dan ze al is. Een redelijk geslaagde outfit, jammer van de te diepe decolleté.

10. De fifties anno 2011 © reuters

Enkele maanden voor haar overlijden, straalt Amy nog tijdens een optreden in Sao Paulo. De zwart-witte fiftiesjurk accentueert haar vrouwelijke rondingen.