De excentrieke wereldster zit nooit om een stunt verlegen. Voor de septembereditie van het Amerikaanse 'V Magazine' kreeg Lady Gaga maar liefst vier covers, voor elk van haar alter ego's.

Een bizarre tante, dat is het minste wat je van de zangeres kan zeggen. Stefani Germanotta, de echte naam van de 27-jarige ster, beschikt naar eigen zeggen over vier alter ego's. Vier persoonlijkheden die elk voor een bepaalde fase in haar leven staan.

V Magazine schakelde de hulp in van het fotografieduo Inez en Vinoodh om het kwartet op beeld vast te leggen. Elke cover van elk alter ego krijgt binnenin het nummer ook nog eens een bijhorend interview en bijpassende modeshoot. De alter ego's van Lady Gaga zijn bovendien ook erg kieskeurig als het op fashion aankomt. Elk verkiezen ze custom-made ontwerpen van ontwerpers als Versace, Armani, Saint Laurent en Balenciaga.

Bowie-superfan

'Armani Gaga' staat op de cover met een Bowie-kuif. 'Dit meisje is mijn allereerste persoonlijkheid. De Bowie-superfan die speelt met glittertjes en glanzende materialen', aldus Lady Gaga in het interview. 'Saint Laurent Gaga' is op haar beurt niet de makkelijkste persoonlijkheid van de superster. 'Dit is een kant waar ik schrik van had om me ooit weer zo te voelen. Deze 'ik' heb ik achter me gelaten.'

Alter ego nummer drie is 'Versace Gaga', haar liefde voor het merk zal er zeker voor iets tussen zitten. 'Donatella Versace opende de archieven van Gianni voor mijn promotiecampagne van mijn album Born This Way. Dit was het begin van een droom die niet lijkt te eindigen', vertelt Lady Gaga aan V Magazine. 'Doorkijkplastiek, veiligheidsspelden en geblondeerde haren. Donatella gaf haar akkoord.'

'Ik ben elk icoon'

Haar laatste alter ego, 'Balenciaga Gaga', is haar meest recente persoonlijkheid. 'In deze outfit voelde ik me vol passie, ik was onbevreesd.' Maar Lady Gaga verzekert dat deze verschillende persoonlijkheden niet uitgevonden zijn voor haar gloednieuwe album ART POP. 'Ik zal deze vrouwen voor altijd in me dragen. Ik goochel met popculturen. Ik ben niet zomaar een icoon. Ik ben elk icoon', aldus Lady Gaga. Subtiliteit en nederigheid behoren alvast niet tot één van haar persoonlijkheden. (AB)

De excentrieke wereldster zit nooit om een stunt verlegen. Voor de septembereditie van het Amerikaanse 'V Magazine' kreeg Lady Gaga maar liefst vier covers, voor elk van haar alter ego's.Een bizarre tante, dat is het minste wat je van de zangeres kan zeggen. Stefani Germanotta, de echte naam van de 27-jarige ster, beschikt naar eigen zeggen over vier alter ego's. Vier persoonlijkheden die elk voor een bepaalde fase in haar leven staan.V Magazine schakelde de hulp in van het fotografieduo Inez en Vinoodh om het kwartet op beeld vast te leggen. Elke cover van elk alter ego krijgt binnenin het nummer ook nog eens een bijhorend interview en bijpassende modeshoot. De alter ego's van Lady Gaga zijn bovendien ook erg kieskeurig als het op fashion aankomt. Elk verkiezen ze custom-made ontwerpen van ontwerpers als Versace, Armani, Saint Laurent en Balenciaga.Bowie-superfan'Armani Gaga' staat op de cover met een Bowie-kuif. 'Dit meisje is mijn allereerste persoonlijkheid. De Bowie-superfan die speelt met glittertjes en glanzende materialen', aldus Lady Gaga in het interview. 'Saint Laurent Gaga' is op haar beurt niet de makkelijkste persoonlijkheid van de superster. 'Dit is een kant waar ik schrik van had om me ooit weer zo te voelen. Deze 'ik' heb ik achter me gelaten.'Alter ego nummer drie is 'Versace Gaga', haar liefde voor het merk zal er zeker voor iets tussen zitten. 'Donatella Versace opende de archieven van Gianni voor mijn promotiecampagne van mijn album Born This Way. Dit was het begin van een droom die niet lijkt te eindigen', vertelt Lady Gaga aan V Magazine. 'Doorkijkplastiek, veiligheidsspelden en geblondeerde haren. Donatella gaf haar akkoord.''Ik ben elk icoon'Haar laatste alter ego, 'Balenciaga Gaga', is haar meest recente persoonlijkheid. 'In deze outfit voelde ik me vol passie, ik was onbevreesd.' Maar Lady Gaga verzekert dat deze verschillende persoonlijkheden niet uitgevonden zijn voor haar gloednieuwe album ART POP. 'Ik zal deze vrouwen voor altijd in me dragen. Ik goochel met popculturen. Ik ben niet zomaar een icoon. Ik ben elk icoon', aldus Lady Gaga. Subtiliteit en nederigheid behoren alvast niet tot één van haar persoonlijkheden. (AB)