New York Magazine wijdt een coverstory aan Terry Richardson en de beschuldigingen over seksuele intimidatie. De provocerende fotograaf ontkent opnieuw alle aantijgingen en noemt het internet 'gestoord en totaal losgeslagen.'

In een uitgebreid artikel in New York Magazine loodst Benjamin Wallace zijn lezer langs de tragische kindertijd van Terry en het begin van diens carrière. Ook laat hij de fotograaf zelf aan het woord over de recente beschuldigingen van modellen die hem een aanrander en pedofiel noemen. In een open brief reageerde Richardson al op de aantijgingen door ze 'vals en lasterlijk' te noemen en de hetze te omschrijven als een 'heksenjacht'.

Ik heb nergens spijt van Ook in dit interview weerlegt hij alles. 'Ik ben nooit alleen geweest met deze meisjes. Er waren altijd assistenten of andere mensen aanwezig. De modellen namen zelfs vrienden mee. Er was nooit drugs of alcohol tijdens de shoots,' klinkt het. 'Ik heb absoluut geen spijt van de foto's die ik genomen heb, maar natuurlijk wil ik niet dat iemand zich slecht voelt bij mijn shoots. Dat was nooit mijn bedoeling. Als mensen dingen doen tijdens het fotograferen en achteraf spijt hebben, heeft dat niets te maken met mij,' aldus Richardson. Hij legt de schuld deels bij het internet, waar mensen kunnen zeggen wat ze willen en verschillende mogelijkheden hebben om 'laster' te verspreiden.

Bekijk hieronder een interview met Alise Shoemaker en Sara Ziff over de spraakmakende fotograaf. (LP)

New York Magazine wijdt een coverstory aan Terry Richardson en de beschuldigingen over seksuele intimidatie. De provocerende fotograaf ontkent opnieuw alle aantijgingen en noemt het internet 'gestoord en totaal losgeslagen.' In een uitgebreid artikel in New York Magazine loodst Benjamin Wallace zijn lezer langs de tragische kindertijd van Terry en het begin van diens carrière. Ook laat hij de fotograaf zelf aan het woord over de recente beschuldigingen van modellen die hem een aanrander en pedofiel noemen. In een open brief reageerde Richardson al op de aantijgingen door ze 'vals en lasterlijk' te noemen en de hetze te omschrijven als een 'heksenjacht'. Ik heb nergens spijt van Ook in dit interview weerlegt hij alles. 'Ik ben nooit alleen geweest met deze meisjes. Er waren altijd assistenten of andere mensen aanwezig. De modellen namen zelfs vrienden mee. Er was nooit drugs of alcohol tijdens de shoots,' klinkt het. 'Ik heb absoluut geen spijt van de foto's die ik genomen heb, maar natuurlijk wil ik niet dat iemand zich slecht voelt bij mijn shoots. Dat was nooit mijn bedoeling. Als mensen dingen doen tijdens het fotograferen en achteraf spijt hebben, heeft dat niets te maken met mij,' aldus Richardson. Hij legt de schuld deels bij het internet, waar mensen kunnen zeggen wat ze willen en verschillende mogelijkheden hebben om 'laster' te verspreiden. Bekijk hieronder een interview met Alise Shoemaker en Sara Ziff over de spraakmakende fotograaf. (LP)