Amerikaanse actrice en model Chloe Sevigny wordt het nieuwe gezicht van de wintercollectie 2012 van het Italiaanse modemerk Miu Miu. Sevigny is niet aan haar proefstuk toe bij Miu Miu en poseerde zestien jaar geleden al eens voor de zomercampagne van het merk. De rebelse look van Chloe Sevigny en de sixties outfits van Miu Miu lijken naadloos bij elkaar aan te sluiten.

Het Italiaanse modemerk Miu Miu, dat het zusterlabel van Prada is, strikt de Amerikaanse Chloe Sevigny voor de campagne van komende winter. Voor Sevigny betekent dit een terugkeer naar Miu Miu. In 1995 verscheen Chloe Sevigny op de catwalk samen met Kate Moss voor Miu Miu en een jaar later, in 1996, werd Sevigny gevraagd om te poseren voor de zomercampagne van het merk. De look van het Miu Miu en de kledingkeuze van Chloe Sevigny sluiten nauw bij elkaar aan. Zo verschijnt Sevigny regelmatig op de rode loper in kleding van Miu Miu (zie foto).

Miu Miu onder vuur

Vorig jaar deed Miu Miu nog de wenkbrauwen fronsen door te kiezen voor de 14-jarige Hailee Steinfeld als gezicht voor de campagne a/w 2011. Er ontstond een polemiek rond de jonge leeftijd van het model en de Advertising Standards Authority verbood het verspreiden van bepaalde beelden uit de campagne. Met Steinfeld in de hoofdrol van deze campagne week Miu Miu ook sterk af van de modellen, wat betreft looks, die ze normaal uitkiezen voor hun campagnes. Miu Miu besloot om Steinfeld te vervangen en koos voor het model Guinevere van Seenus, die maar liefst twintig jaar ouder is dan Steinfeld. Van Seenus is een gegeerd model sinds ze verscheen op de cover van W Magazine in 1996. Ook met de keuze voor Chloe Sevigny voor de wintercampagne van 2012 speelt Miu Miu opnieuw op veilig. (LVR)

Amerikaanse actrice en model Chloe Sevigny wordt het nieuwe gezicht van de wintercollectie 2012 van het Italiaanse modemerk Miu Miu. Sevigny is niet aan haar proefstuk toe bij Miu Miu en poseerde zestien jaar geleden al eens voor de zomercampagne van het merk. De rebelse look van Chloe Sevigny en de sixties outfits van Miu Miu lijken naadloos bij elkaar aan te sluiten. Het Italiaanse modemerk Miu Miu, dat het zusterlabel van Prada is, strikt de Amerikaanse Chloe Sevigny voor de campagne van komende winter. Voor Sevigny betekent dit een terugkeer naar Miu Miu. In 1995 verscheen Chloe Sevigny op de catwalk samen met Kate Moss voor Miu Miu en een jaar later, in 1996, werd Sevigny gevraagd om te poseren voor de zomercampagne van het merk. De look van het Miu Miu en de kledingkeuze van Chloe Sevigny sluiten nauw bij elkaar aan. Zo verschijnt Sevigny regelmatig op de rode loper in kleding van Miu Miu (zie foto). Miu Miu onder vuur Vorig jaar deed Miu Miu nog de wenkbrauwen fronsen door te kiezen voor de 14-jarige Hailee Steinfeld als gezicht voor de campagne a/w 2011. Er ontstond een polemiek rond de jonge leeftijd van het model en de Advertising Standards Authority verbood het verspreiden van bepaalde beelden uit de campagne. Met Steinfeld in de hoofdrol van deze campagne week Miu Miu ook sterk af van de modellen, wat betreft looks, die ze normaal uitkiezen voor hun campagnes. Miu Miu besloot om Steinfeld te vervangen en koos voor het model Guinevere van Seenus, die maar liefst twintig jaar ouder is dan Steinfeld. Van Seenus is een gegeerd model sinds ze verscheen op de cover van W Magazine in 1996. Ook met de keuze voor Chloe Sevigny voor de wintercampagne van 2012 speelt Miu Miu opnieuw op veilig. (LVR)