Carine Roitfeld (56), de flamboyante hoofdredactrice van de Franse Vogue, verlaat na tien jaar het schip. Ze wil zich naar verluidt concentreren op 'persoonlijke projecten'. Dat meldt Vogue op zijn website. Roitfeld, voormalig model en styliste, vertrekt al over enkele weken.
"Onder haar impuls is Vogue Paris een wereldwijde referentie geworden en een magazine waar je niet naast kan", aldus Jonathan Newhouse, voorzitter van de overkoepelende groep Condé Nast International. "Ze heeft er een nieuwe dimensie aan gegeven met een gedurfde blik. In die tien jaar zijn zowel de oplage als het aantal advertenties spectaculair gestegen."

"Ze is zelf een stijlicoon geworden en vervulde haar rol met charme en gratie. Ik betreur haar beslissing, ook al begrijp ik ze. We gaan haar missen", aldus nog Newhouse.

Wie Roitfeld vervangt, wordt over enkele weken aangekondigd.

Ann Heylens.

Carine Roitfeld (56), de flamboyante hoofdredactrice van de Franse Vogue, verlaat na tien jaar het schip. Ze wil zich naar verluidt concentreren op 'persoonlijke projecten'. Dat meldt Vogue op zijn website. Roitfeld, voormalig model en styliste, vertrekt al over enkele weken. "Onder haar impuls is Vogue Paris een wereldwijde referentie geworden en een magazine waar je niet naast kan", aldus Jonathan Newhouse, voorzitter van de overkoepelende groep Condé Nast International. "Ze heeft er een nieuwe dimensie aan gegeven met een gedurfde blik. In die tien jaar zijn zowel de oplage als het aantal advertenties spectaculair gestegen." "Ze is zelf een stijlicoon geworden en vervulde haar rol met charme en gratie. Ik betreur haar beslissing, ook al begrijp ik ze. We gaan haar missen", aldus nog Newhouse. Wie Roitfeld vervangt, wordt over enkele weken aangekondigd. Ann Heylens.