Het Britse topmodel siert de cover van de herfst- en wintereditie van het fashionblad POP. De 39-jarige Moss draagt enkel een bronskleurige bodysuit.

Het is de derde keer dat Kate Moss de covergirl is van POP-magazine. Deze keer doet ze het om haar samenwerking met de Britse artiest Allen Jones in de kijker te zetten. Jones is bovendien de ontwerper van de bodysuit, die dateert ondertussen al uit 1978. Haar blonde lokken werden elegant gestyleerd. Samen met de donkere eyeliner en haar geaccentueerde jukbeenderen levert dat een uiterst stijlvolle foto op.

Op 25 september gaat een hele reeks kunstwerken met Kate Moss als model onder de hamer bij Christie's, het grootste veilinghuis ter wereld. Deze opvallende foto is één van de werken waarop gegadigden zullen kunnen bieden. Er wordt gezegd dat het werk voor een bedrag tussen 20 000 en 30 000 pond een nieuwe eigenaar zal vinden.

Kunstverzamelaar Gert Elfering is de curator van deze veiling en hij dicht Kate Moss heel wat eer toe in een interview met The Daily Mail. 'Kate is de ultieme, moderne muze. In de toekomst zullen we haar afbeelding in grote musea en in private collecties kunnen bewonderen. Ze heeft vrouwen overal ter wereld ertoe aangezet om te strijden voor een grotere individualiteit en vrijheid', aldus Elfering.

Naast deze foto van de bovenvermelde Allen Jones, worden er ook werken van onder meer Juergen Teller, Mario Testino en Ellen von Unwerth te koop aangeboden. (AB)

Het Britse topmodel siert de cover van de herfst- en wintereditie van het fashionblad POP. De 39-jarige Moss draagt enkel een bronskleurige bodysuit.Het is de derde keer dat Kate Moss de covergirl is van POP-magazine. Deze keer doet ze het om haar samenwerking met de Britse artiest Allen Jones in de kijker te zetten. Jones is bovendien de ontwerper van de bodysuit, die dateert ondertussen al uit 1978. Haar blonde lokken werden elegant gestyleerd. Samen met de donkere eyeliner en haar geaccentueerde jukbeenderen levert dat een uiterst stijlvolle foto op.Op 25 september gaat een hele reeks kunstwerken met Kate Moss als model onder de hamer bij Christie's, het grootste veilinghuis ter wereld. Deze opvallende foto is één van de werken waarop gegadigden zullen kunnen bieden. Er wordt gezegd dat het werk voor een bedrag tussen 20 000 en 30 000 pond een nieuwe eigenaar zal vinden.Kunstverzamelaar Gert Elfering is de curator van deze veiling en hij dicht Kate Moss heel wat eer toe in een interview met The Daily Mail. 'Kate is de ultieme, moderne muze. In de toekomst zullen we haar afbeelding in grote musea en in private collecties kunnen bewonderen. Ze heeft vrouwen overal ter wereld ertoe aangezet om te strijden voor een grotere individualiteit en vrijheid', aldus Elfering.Naast deze foto van de bovenvermelde Allen Jones, worden er ook werken van onder meer Juergen Teller, Mario Testino en Ellen von Unwerth te koop aangeboden. (AB)