Het protocol verwacht dat familieleden van royals zich onthouden van enig commentaar in de media. Het hoort niet dat een broer of zus zich uitlaat over het reilen en het zeilen in de koninklijke familie. Kate Middleton, momenteel al zes maanden zwanger van haar tweede kindje, zal haar broer op het matje moeten roepen.

In haar schaduw leven

Reuters
© Reuters

Naast een interview in het magazine prijkt James ook op de cover, voor de gelegenheid met een fameuze baard. Hij laat zich alle aandacht dus welgevallen, iets wat nogal tegenstrijdig is met de inhoud van het artikel. 'Het is frustrerend om in haar schaduw te leven. De meeste mensen kennen me als de broer van, maar ik ben ook maar gewoon James', klinkt het. En laat dat nu net de reden zijn waarom redacteurs hem vragen voor een magazinecover.

'Ik ben opgegroeid in een geprivilegieerde omgeving, maar het was niet allemaal makkelijk. Ik ben namelijk ook dyslectisch', vertelt hij verder nog in het interview. James Middleton heeft zijn eigen bedrijfje 'Boomf', dat Instagramfoto's print op marshmallows. Geen 'rocket science' dus. 'Ik wil niet zomaar teren op de bekendheid van mijn zus, ik heb altijd al voor mezelf willen werken.' Uit cijfers die we bij Hello Magazine opduikelden kunnen we afleiden dat Boomf voorlopig nog geen potten breekt als bedrijf.

Pippa Middleton

Reuters
© Reuters

James Middleton moet niet enkel opboksen tegen de verhalen van zijn bekende oudste zus Kate, maar ook Pippa Middleton steekt hem voorbij qua bekendheid. Vooral haar passage op het huwelijk en de overweldigende complimentjes gericht aan haar mooie achterwerk blijven ons bij. Pippa Middleton gaf vorig jaar ook een tv-interview waarin ze onder meer vertelde over haar relatie met haar bekende zus. 'We zijn echte zussen, we steunen elkaar in wat we doen en we geven elkaar tips en goede raad', klonk het toen. Toen bleef de ophef beperkt, maar we zijn benieuwd of het eerder negatief gekleurde verhaal van James ook onder het vloerkleed zal geveegd worden. (AB)

Het protocol verwacht dat familieleden van royals zich onthouden van enig commentaar in de media. Het hoort niet dat een broer of zus zich uitlaat over het reilen en het zeilen in de koninklijke familie. Kate Middleton, momenteel al zes maanden zwanger van haar tweede kindje, zal haar broer op het matje moeten roepen.In haar schaduw levenPippa Middleton