Luciano Benetton heeft een kunstexpo op poten gezet waarmee hij culturele verschillen wil vieren. De expo, die te bezichtigen valt in Venetië, toont werk van meer dan duizend artiesten. Bijzonder is dat de kunstwerken van 'Imago Mundi' stuk voor stuk het formaat van een postkaart hebben.

Geen controversiële beelden of schok factor voor Benetton deze keer. Het idee van multiculturaliteit is echter wel opnieuw prominent aanwezig in Luciano Benettons tentoonstelling. De familie Benetton staat erom bekend diversiteit hoog in het vaandel te dragen, en dat wordt ook nu weer duidelijk door deze tentoonstelling. De oprichter van het Italiaanse modelabel heeft jarenlang kunstwerken van opkomende kunstenaars wereldwijd verzameld en toont de expo nog tot oktober in Venetië, gelijklopend met de biënnale.

Het concept is simpel, maar interessant. Kunstenaars uit diverse landen werden gevraagd om een kunstwerk te creëren geheel naar hun eigen zin. De enige voorwaarde was dat het werk de afmetingen van een postkaart zou hebben. De 78-jarige Luciano Benetton vertelde aan The Daily Beast dat hij hoopt dat zijn expo de culturele verschillen tussen de artiesten zal vieren en de spotlight zal richten op minder bekend internationaal talent.

De technieken en materialen van de verschillende werken zijn heel divers en ieder werk is een soort visitekaartje voor de individuele artiest, maar ook voor hun regio. De bedoeling is dat de collectie aangroeit tot er meer dan tienduizend artiesten zijn opgenomen in de expo. Luciano Benetton hoopt dit te verwezenlijken tegen 2016.

'Kunstenaars helpen ons om culturele verschillen naar waarde te schatten en te koesteren', vertelt de curator van de expo. Luciano stelt dat het in de politieke wereld misschien moeilijk is om culturele conflicten op te lossen, maar dat dat in de artistieke wereld veel vlotter verloopt. Met zijn exhibitie wil hij een dialoog tussen culturen starten. De tentoonstelling kan bezichtigd worden in Fondazione Querini Stampalia in Venetië van eind augustus tot 27 oktober. (LP)

Luciano Benetton heeft een kunstexpo op poten gezet waarmee hij culturele verschillen wil vieren. De expo, die te bezichtigen valt in Venetië, toont werk van meer dan duizend artiesten. Bijzonder is dat de kunstwerken van 'Imago Mundi' stuk voor stuk het formaat van een postkaart hebben. Geen controversiële beelden of schok factor voor Benetton deze keer. Het idee van multiculturaliteit is echter wel opnieuw prominent aanwezig in Luciano Benettons tentoonstelling. De familie Benetton staat erom bekend diversiteit hoog in het vaandel te dragen, en dat wordt ook nu weer duidelijk door deze tentoonstelling. De oprichter van het Italiaanse modelabel heeft jarenlang kunstwerken van opkomende kunstenaars wereldwijd verzameld en toont de expo nog tot oktober in Venetië, gelijklopend met de biënnale. Het concept is simpel, maar interessant. Kunstenaars uit diverse landen werden gevraagd om een kunstwerk te creëren geheel naar hun eigen zin. De enige voorwaarde was dat het werk de afmetingen van een postkaart zou hebben. De 78-jarige Luciano Benetton vertelde aan The Daily Beast dat hij hoopt dat zijn expo de culturele verschillen tussen de artiesten zal vieren en de spotlight zal richten op minder bekend internationaal talent. De technieken en materialen van de verschillende werken zijn heel divers en ieder werk is een soort visitekaartje voor de individuele artiest, maar ook voor hun regio. De bedoeling is dat de collectie aangroeit tot er meer dan tienduizend artiesten zijn opgenomen in de expo. Luciano Benetton hoopt dit te verwezenlijken tegen 2016. 'Kunstenaars helpen ons om culturele verschillen naar waarde te schatten en te koesteren', vertelt de curator van de expo. Luciano stelt dat het in de politieke wereld misschien moeilijk is om culturele conflicten op te lossen, maar dat dat in de artistieke wereld veel vlotter verloopt. Met zijn exhibitie wil hij een dialoog tussen culturen starten. De tentoonstelling kan bezichtigd worden in Fondazione Querini Stampalia in Venetië van eind augustus tot 27 oktober. (LP)