Het internet werd wild toen er foto's van Justin Bieber met een joint in zijn hand opdoken. Een wansmakelijke twitteractie #cut4Bieber was het gevolg: tienermeisjes tweetten foto's van hun verminkte armen en benen en dreigden niet te zullen stoppen tot Bieber "drugs zou opgeven".

Drama voor niets, zo blijkt nu, want de persoon op de foto was helemaal niet Justin Bieber. Of toch?

Volgens uiteenlopende bronnen op sociale media is de jongen op de foto de 18 jaar oude Belg Robin Verrecas. De verwarring is begrijpelijk, want Verrecas lijkt angstaanjagend hard op de jonge popster. Robin zelf ontkent op Twitter dat hij het is.

Verrecas is zelf ook fan van Justin Bieber en doet veel van zijn foto's na om die gelijkenis uit te spelen. De jongen uit Oostkamp is hierdoor ontzettend populair geworden en heeft heel veel volgers op Twitter en Tumblr, waar tienermeisjes massaal zijn foto's liken.

Het was dan ook een van zijn fans die spotte dat de jongen met de joint in zijn hand helemaal niet Justin Bieber was, maar wel Robin Verrecas. Op de foto is immers ook Verrecas' liefje te zien. Robin zelf ontkent op Twitter dat hij de jongen op de foto is.

Speel de quiz die Buzzfeed speciaal voor deze gelegenheid heeft opgesteld. Kan jij Robin en Justin uit elkaar houden? (KS)

Het internet werd wild toen er foto's van Justin Bieber met een joint in zijn hand opdoken. Een wansmakelijke twitteractie #cut4Bieber was het gevolg: tienermeisjes tweetten foto's van hun verminkte armen en benen en dreigden niet te zullen stoppen tot Bieber "drugs zou opgeven". Drama voor niets, zo blijkt nu, want de persoon op de foto was helemaal niet Justin Bieber. Of toch? Volgens uiteenlopende bronnen op sociale media is de jongen op de foto de 18 jaar oude Belg Robin Verrecas. De verwarring is begrijpelijk, want Verrecas lijkt angstaanjagend hard op de jonge popster. Robin zelf ontkent op Twitter dat hij het is. Verrecas is zelf ook fan van Justin Bieber en doet veel van zijn foto's na om die gelijkenis uit te spelen. De jongen uit Oostkamp is hierdoor ontzettend populair geworden en heeft heel veel volgers op Twitter en Tumblr, waar tienermeisjes massaal zijn foto's liken. Het was dan ook een van zijn fans die spotte dat de jongen met de joint in zijn hand helemaal niet Justin Bieber was, maar wel Robin Verrecas. Op de foto is immers ook Verrecas' liefje te zien. Robin zelf ontkent op Twitter dat hij de jongen op de foto is. Speel de quiz die Buzzfeed speciaal voor deze gelegenheid heeft opgesteld. Kan jij Robin en Justin uit elkaar houden? (KS)