Iris Apfel maakte eerst furore als interieurvormgeefster toen het textielbedrijfje dat ze samen met haar man Carl Apfel had opgericht restauraties mocht uitvoeren in het Witte Huis. De Apfels werkten onder meer voor Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan, Ford en Clinton, maar ook Iris' opvallende stijlgevoel sprong in de kijker.

De New Yorkse weet immers als geen ander prints, texturen en kleuren te combineren en werkt haar look steevast af met een opvallende bril en heel wat juwelen. Apfel fungeerde vaak als muse en werd in 2005 bekroond met een tentoonstelling gewijd aan haar stijlgevoel in het Metropolitan Museum of Art.

Niemand minder dan wijlen Albert Maysles, bekend van onder andere Grey Gardens en Gimme Shelter, heeft het reilen en zeilen van de modebewuste negentiger op camera vastgelegd. In de drie minuten durende trailer zien we alvast hoe Apfel vrolijk poseert met Alexander Wang, haar indrukwekkende kostuumjuwelencollectie tentoon stelt en oneliner na oneliner aan de gretige microfoon voedert.

Magnolia Pictures geeft Apfels thuisstad de eer voor de premiere op 19 april. In de loop der weken zal de film ook in de rest van de Verenigde Staten te zien zijn. Of de documentaire ook bij ons in de zalen komt valt nog af te wachten

Iris Apfel maakte eerst furore als interieurvormgeefster toen het textielbedrijfje dat ze samen met haar man Carl Apfel had opgericht restauraties mocht uitvoeren in het Witte Huis. De Apfels werkten onder meer voor Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan, Ford en Clinton, maar ook Iris' opvallende stijlgevoel sprong in de kijker. De New Yorkse weet immers als geen ander prints, texturen en kleuren te combineren en werkt haar look steevast af met een opvallende bril en heel wat juwelen. Apfel fungeerde vaak als muse en werd in 2005 bekroond met een tentoonstelling gewijd aan haar stijlgevoel in het Metropolitan Museum of Art. Niemand minder dan wijlen Albert Maysles, bekend van onder andere Grey Gardens en Gimme Shelter, heeft het reilen en zeilen van de modebewuste negentiger op camera vastgelegd. In de drie minuten durende trailer zien we alvast hoe Apfel vrolijk poseert met Alexander Wang, haar indrukwekkende kostuumjuwelencollectie tentoon stelt en oneliner na oneliner aan de gretige microfoon voedert.