Louis Vuitton keerde voor één keer de rollen om en richtte voor zijn voorjaarscampagne de lens op fotografe Annie Leibovitz. Leibovitz is al drie jaar verantwoordelijk voor de 'core values'-campagnes bij Vuitton. Het is de eerste keer dat ze zelf poseert voor een reclamecampagne.

Het was Vuitton-communicatiedirecteur Antoine Arnault die met het voorstel kwam. Hij wilde de fotografe, die met financiële problemen kampt, extra steun geven. Leibovitz aarzelde aanvankelijk maar aanvaardde op voorwaarde dat ze samen met een bekend iemand kon poseren. Dat werd haar goede vriend en balletlegende Mikhail Baryshnikov.

De shoot gebeurde in Leibovitz's studio in New York. Op de foto is te zien hoe de danser op een klein podium (eigenlijk een doos) staat en de fotografe neergevleid op de grond naar haar subject kijkt. Haar camera, die zelden van haar zijde wijkt, en een Vuitton-tas vol boeken liggen naast haar.

De campagne is te zien vanaf deze maand.

Ann Heylens.

Louis Vuitton keerde voor één keer de rollen om en richtte voor zijn voorjaarscampagne de lens op fotografe Annie Leibovitz. Leibovitz is al drie jaar verantwoordelijk voor de 'core values'-campagnes bij Vuitton. Het is de eerste keer dat ze zelf poseert voor een reclamecampagne. Het was Vuitton-communicatiedirecteur Antoine Arnault die met het voorstel kwam. Hij wilde de fotografe, die met financiële problemen kampt, extra steun geven. Leibovitz aarzelde aanvankelijk maar aanvaardde op voorwaarde dat ze samen met een bekend iemand kon poseren. Dat werd haar goede vriend en balletlegende Mikhail Baryshnikov. De shoot gebeurde in Leibovitz's studio in New York. Op de foto is te zien hoe de danser op een klein podium (eigenlijk een doos) staat en de fotografe neergevleid op de grond naar haar subject kijkt. Haar camera, die zelden van haar zijde wijkt, en een Vuitton-tas vol boeken liggen naast haar. De campagne is te zien vanaf deze maand.Ann Heylens.