De van oorsprong Britse Anna Wintour werd getipt om de ambassadeur van Barack Obama te worden in Londen. Er wordt echter verwacht en voorspeld dat de post zal gaan naar Matthew Barzun, een 42-jarige zakenman uit Kentucky en tevens de grootste fundraiser van Obama.

Blindelings vertrouwenBarzun verdiende zijn fortuin door een Californische tech media website en was al eens eerder de ambassadeur van Obama tussen 2009 en 2011 in Zweden.

Hoewel deze post in Zweden minder hoog gerankt staat als die in Londen, is het logisch dat Obama zal kiezen voor iemand die hij blindelings kan vertrouwen, hem financieel gesteund heeft tijdens zijn verkiezingscampagne en ervaring heeft met de functie.

Kosten noch moeiteMaar ook Anna Wintour, die al sinds 1988 met een harde hand regeert over de Amerikaanse Vogue, is een gekende fan en vriendin van de Obamas. Ze pompte meer dan 500.000 dollar in de herverkiezingscampagne en co-hoste samen met actrice Sarah Jessica Parker een etentje van maar liefst 40.000 dollar per bord. Ze bespaarde kosten noch moeite om haar favoriete democraat herverkozen te krijgen. In 2009 zette ze Michelle Obama op de cover van haar wereldbekende blad en sindsdien is ze een graag geziene gast in het Witte Huis.

In november 2012, tijdens een van de diners ter ere van de beste donateurs, gaf Wintour te kennen geïnteresseerd te zijn in de post van ambassadeur in Londen en Parijs. Haar interesse voor de post in Parijs zou afgenomen zijn en Marc Lasry wordt nu genoemd als favoriet voor de functie.

Zeer gelukkig met jobEen van de vereisten om kanshebber te zijn voor de functie van ambassadeur is het hebben van hele diepe zakken. Geen probleem voor Barzun, die allesbehalve verlegen zit om geld. Misschien iets moeilijker voor Anna Wintour om al de bijkomstige kosten - zoals het eindeloos organiseren van diners - voor eigen rekening te nemen?

Wat de reden ook moge zijn, Barzun, die de feestelijkheden van de inauguratie voor zijn rekening nam, zou te horen hebben gekregen dat de post in Londen de zijne is, als hij hem wil.

Als reactie op dit verlies liet de Vogue woordvoerder weten dat Anna Wintour zeer gelukkig is met haar huidige job. (LP)

De van oorsprong Britse Anna Wintour werd getipt om de ambassadeur van Barack Obama te worden in Londen. Er wordt echter verwacht en voorspeld dat de post zal gaan naar Matthew Barzun, een 42-jarige zakenman uit Kentucky en tevens de grootste fundraiser van Obama. Blindelings vertrouwenBarzun verdiende zijn fortuin door een Californische tech media website en was al eens eerder de ambassadeur van Obama tussen 2009 en 2011 in Zweden. Hoewel deze post in Zweden minder hoog gerankt staat als die in Londen, is het logisch dat Obama zal kiezen voor iemand die hij blindelings kan vertrouwen, hem financieel gesteund heeft tijdens zijn verkiezingscampagne en ervaring heeft met de functie. Kosten noch moeiteMaar ook Anna Wintour, die al sinds 1988 met een harde hand regeert over de Amerikaanse Vogue, is een gekende fan en vriendin van de Obamas. Ze pompte meer dan 500.000 dollar in de herverkiezingscampagne en co-hoste samen met actrice Sarah Jessica Parker een etentje van maar liefst 40.000 dollar per bord. Ze bespaarde kosten noch moeite om haar favoriete democraat herverkozen te krijgen. In 2009 zette ze Michelle Obama op de cover van haar wereldbekende blad en sindsdien is ze een graag geziene gast in het Witte Huis. In november 2012, tijdens een van de diners ter ere van de beste donateurs, gaf Wintour te kennen geïnteresseerd te zijn in de post van ambassadeur in Londen en Parijs. Haar interesse voor de post in Parijs zou afgenomen zijn en Marc Lasry wordt nu genoemd als favoriet voor de functie. Zeer gelukkig met jobEen van de vereisten om kanshebber te zijn voor de functie van ambassadeur is het hebben van hele diepe zakken. Geen probleem voor Barzun, die allesbehalve verlegen zit om geld. Misschien iets moeilijker voor Anna Wintour om al de bijkomstige kosten - zoals het eindeloos organiseren van diners - voor eigen rekening te nemen? Wat de reden ook moge zijn, Barzun, die de feestelijkheden van de inauguratie voor zijn rekening nam, zou te horen hebben gekregen dat de post in Londen de zijne is, als hij hem wil. Als reactie op dit verlies liet de Vogue woordvoerder weten dat Anna Wintour zeer gelukkig is met haar huidige job. (LP)