Het kamp ligt in het zuidoosten van Turkije, in de provincie Mardin. Jolie was in het gezelschap van Antonio Guterres, Hoog Commissaris voor de Vluchtelingen. Ze hadden een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die in het gebied is naar aanleiding van internationale vluchtelingendag.

"We zijn hier voor een simpele reden: deze regio is het epicentrum van een wereldwijde crisis. Bijna 60 miljoen mensen zijn op de vlucht voor verschillende conflicten in de wereld", verklaarde de actrice aan de pers. "Het gaat niet alleen om een vluchtelingencrisis, maar ook om een veiligheidscrisis en een crisis van de wereldmachten".

Turkije is momenteel, door de oorlogen in Irak en Syrië, het land dat wereldwijd het meest vluchtelingen opvangt. Officieel gaat het om 1,7 miljoen mensen.

Jolie nam bij haar bezoek ook de tijd om met de vluchtelingen te praten en te luisteren naar verhalen over hun vlucht. (Belga)

Het kamp ligt in het zuidoosten van Turkije, in de provincie Mardin. Jolie was in het gezelschap van Antonio Guterres, Hoog Commissaris voor de Vluchtelingen. Ze hadden een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die in het gebied is naar aanleiding van internationale vluchtelingendag. "We zijn hier voor een simpele reden: deze regio is het epicentrum van een wereldwijde crisis. Bijna 60 miljoen mensen zijn op de vlucht voor verschillende conflicten in de wereld", verklaarde de actrice aan de pers. "Het gaat niet alleen om een vluchtelingencrisis, maar ook om een veiligheidscrisis en een crisis van de wereldmachten". Turkije is momenteel, door de oorlogen in Irak en Syrië, het land dat wereldwijd het meest vluchtelingen opvangt. Officieel gaat het om 1,7 miljoen mensen. Jolie nam bij haar bezoek ook de tijd om met de vluchtelingen te praten en te luisteren naar verhalen over hun vlucht. (Belga)