Het centrum zal een verzamelplek zijn voor activisten, beleidsmakers en academici die zich allen bezighouden met de problematiek van oorlogsgeweld jegens vrouwen. Ze wil er onder meer werk maken van het vervolgen van verkrachters die vrouwen in oorlogsgebieden uitbuiten.

Angelina Jolie is sinds 2012 Speciaal Gezant van de Verenigde Naties en richt zich vooral op de problematiek van oorlogsgebieden. Zo trok ze onlangs nog naar Irak waar ze met vluchtelingen sprak die door het IS-geweld hun huizen hadden moeten verlaten.

Toen haar gevraagd werd voor wie het centrum eigenlijk is, vertelde ze aan Glamour dat ze meteen aan een 13-jarig Irakees meisje moest denken dat ze pas had ontmoet. 'Het meisje was gevangen genomen door IS en werd als sexslaaf mishandeld. Nu heeft ze geen zicht op een toekomst, omdat in haar gemeenschap slachtoffers van verkrachting worden buitengesloten. We komen nu in actie voor meisjes zoals zij.' (AB)

Het centrum zal een verzamelplek zijn voor activisten, beleidsmakers en academici die zich allen bezighouden met de problematiek van oorlogsgeweld jegens vrouwen. Ze wil er onder meer werk maken van het vervolgen van verkrachters die vrouwen in oorlogsgebieden uitbuiten. Angelina Jolie is sinds 2012 Speciaal Gezant van de Verenigde Naties en richt zich vooral op de problematiek van oorlogsgebieden. Zo trok ze onlangs nog naar Irak waar ze met vluchtelingen sprak die door het IS-geweld hun huizen hadden moeten verlaten.Toen haar gevraagd werd voor wie het centrum eigenlijk is, vertelde ze aan Glamour dat ze meteen aan een 13-jarig Irakees meisje moest denken dat ze pas had ontmoet. 'Het meisje was gevangen genomen door IS en werd als sexslaaf mishandeld. Nu heeft ze geen zicht op een toekomst, omdat in haar gemeenschap slachtoffers van verkrachting worden buitengesloten. We komen nu in actie voor meisjes zoals zij.' (AB)