De Amerikaanse actrice heeft in een open brief in The New York Times verteld dat ze preventief beide borsten heeft laten amputeren, omdat ze door een defect gen een hoog risico had op borstkanker.

In de brief vertelt de 37-jarige actrice dat haar moeder gestorven is aan kanker op 56-jarige leeftijd. Jolie heeft zelf ook een defect gen waardoor ze 87 procent kans had op borstkanker. Ze zegt dat er ook een risico is dat ze eierstokkanker krijgt, maar ze koos ervoor om eerst preventief op te treden tegen borstkanker omdat ze daarop meer kans loopt.

Om haar gezin en zichzelf gerust te stellen besloot ze eerder dit jaar om beide borsten te laten amputeren, waardoor dat percentage nu gezakt is tot 5 procent. "Ik kan mijn kinderen vertellen dat ze niet hoeven te vrezen dat ze me zullen verliezen aan borstkanker." De behandeling ging van start in februari en bevatte drie procedures die zijn afgelopen op 27 april. Jolie vertelt dat ze als laatste ingreep implantaten heeft laten plaatsen. "Dokters staan zo ver de dag van vandaag, ik ben heel tevreden met de resultaten."

De actrice heeft naar eigen zeggen zonder probleem haar leven en werk kunnen voortzetten, maar wou toch met haar verhaal naar buiten komen. "Ik wil de boodschap overbrengen aan andere vrouwen dat er mogelijkheden zijn. Het woord kanker brengt onmiddellijk een gevoel van onmacht met zich mee, maar in bepaalde gevallen kan je preventief heel wat werk verrichten. Het is mijn hoop dat vrouwen die hiermee worstelen ook hun genen kunnen laten testen, en als ze een hoog risico op kanker hebben, weten zij nu ook dat er opties zijn."

Ze bedankt ten slotte ook haar man, Brad Pitt, voor de steun die hij geboden heeft toen ze opgenomen was in het Pink Lotus Breast Center. Angelina Jolie en Brad Pitt hebben samen drie kinderen en hebben er drie andere geadopteerd. (RDM)

De Amerikaanse actrice heeft in een open brief in The New York Times verteld dat ze preventief beide borsten heeft laten amputeren, omdat ze door een defect gen een hoog risico had op borstkanker. In de brief vertelt de 37-jarige actrice dat haar moeder gestorven is aan kanker op 56-jarige leeftijd. Jolie heeft zelf ook een defect gen waardoor ze 87 procent kans had op borstkanker. Ze zegt dat er ook een risico is dat ze eierstokkanker krijgt, maar ze koos ervoor om eerst preventief op te treden tegen borstkanker omdat ze daarop meer kans loopt. Om haar gezin en zichzelf gerust te stellen besloot ze eerder dit jaar om beide borsten te laten amputeren, waardoor dat percentage nu gezakt is tot 5 procent. "Ik kan mijn kinderen vertellen dat ze niet hoeven te vrezen dat ze me zullen verliezen aan borstkanker." De behandeling ging van start in februari en bevatte drie procedures die zijn afgelopen op 27 april. Jolie vertelt dat ze als laatste ingreep implantaten heeft laten plaatsen. "Dokters staan zo ver de dag van vandaag, ik ben heel tevreden met de resultaten." De actrice heeft naar eigen zeggen zonder probleem haar leven en werk kunnen voortzetten, maar wou toch met haar verhaal naar buiten komen. "Ik wil de boodschap overbrengen aan andere vrouwen dat er mogelijkheden zijn. Het woord kanker brengt onmiddellijk een gevoel van onmacht met zich mee, maar in bepaalde gevallen kan je preventief heel wat werk verrichten. Het is mijn hoop dat vrouwen die hiermee worstelen ook hun genen kunnen laten testen, en als ze een hoog risico op kanker hebben, weten zij nu ook dat er opties zijn." Ze bedankt ten slotte ook haar man, Brad Pitt, voor de steun die hij geboden heeft toen ze opgenomen was in het Pink Lotus Breast Center. Angelina Jolie en Brad Pitt hebben samen drie kinderen en hebben er drie andere geadopteerd. (RDM)