De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft tijdens de vijfde editie van de Governors Awards een Oscar gekregen voor haar humanitair werk. Ze kreeg de onderscheiding uit handen van George Lucas, geestelijke vader van 'Star Wars'.

Sinds 2012 bezoekt Jolie als ambassadrice voor de Verenigde Naties vluchtelingenkampen in alle uithoeken van de wereld. Ze nam deel aan meer dan 40 missies. 'Het is door te reizen dat ik besefte wat mijn verantwoordelijkheid is tegenover anderen', aldus de actrice.

'Toen ik overlevenden van oorlogen, hongersnood en verkrachtingen ontmoette, realiseerde ik mij hoe de meerderheid van de mensen op deze aarde leven. En het geluk dat ik heb om een plek te hebben om te kunnen wonen, in veiligheid, en elke dag te kunnen eten met een gezin in goede gezondheid.'

'Deze prijs geeft me het gevoel dat ik op de goede weg ben, maar herinnert me er ook aan dat ik nog een hoop te doen heb.'

Naast Jolie werden onder meer de Amerikaanse komiek Steve Martin en de Britse actrice Angela Lansbury in de bloemetjes gezet. Tijdens de ceremonie waren een rist sterren aanwezig, waaronder Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrison Ford, Amy Adams en Matthew McConaughey.

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft tijdens de vijfde editie van de Governors Awards een Oscar gekregen voor haar humanitair werk. Ze kreeg de onderscheiding uit handen van George Lucas, geestelijke vader van 'Star Wars'. Sinds 2012 bezoekt Jolie als ambassadrice voor de Verenigde Naties vluchtelingenkampen in alle uithoeken van de wereld. Ze nam deel aan meer dan 40 missies. 'Het is door te reizen dat ik besefte wat mijn verantwoordelijkheid is tegenover anderen', aldus de actrice. 'Toen ik overlevenden van oorlogen, hongersnood en verkrachtingen ontmoette, realiseerde ik mij hoe de meerderheid van de mensen op deze aarde leven. En het geluk dat ik heb om een plek te hebben om te kunnen wonen, in veiligheid, en elke dag te kunnen eten met een gezin in goede gezondheid.''Deze prijs geeft me het gevoel dat ik op de goede weg ben, maar herinnert me er ook aan dat ik nog een hoop te doen heb.' Naast Jolie werden onder meer de Amerikaanse komiek Steve Martin en de Britse actrice Angela Lansbury in de bloemetjes gezet. Tijdens de ceremonie waren een rist sterren aanwezig, waaronder Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrison Ford, Amy Adams en Matthew McConaughey.