Na weken van eindeloze speculaties maakte 50 Shades-schrijfster E.L. James op maandag de namen van de hoofdrolspelers bekend via Twitter. Dakota Johnson en Charlie Hunnam zullen de rollen van Anastasia Steele en Christian Grey vertolken.

Geen Emma Watson, Mila Kunis of Cara Delevingne voor de rol van het vrouwelijke hoofdpersonage. De eerder onbekende Dakota Johnson, dochter van Don Johnson en Melanie Griffith, krijgt dus de eer. Dakota Johnson is, hoewel haar naam bij velen geen belletje zal doen rinkelen, geen newbie in het filmcircuit. Ze speelde onder meer in de Facebookfilm The Social Network en 21 Jump Street, in de tv-serie The Office stond ze naast Steve Carell.

Hoewel heel wat vrouwelijke fans graag Robert Pattinson in de rol van Christian Grey hadden gezien, en wij met hen, koos regisseur Sam Taylor-Johnson voor de Brit Charlie Hunnam. De 33-jarige Hunman is net als zijn tegenspeelster geen erg bekende naam. Op zijn, eerder korte, palmares prijken filmtitels als 'Sons of Anarchy' en 'Pacific Rim' en de tv-serie 'Queer as Folk'.

Ongelofelijke chemie

Geen klinkende namen op de affiche dus, maar volgens producer Michael De Luca vormen Hunnam en Johnson een perfect filmpaar. 'Hun audities waren geweldig. Ze hadden een ongelofelijke chemie', aldus De Luca op Twitter.

De verwachtingen voor de film zijn alvast hooggespannen. Het boek van 50 Shades of Grey ging wereldwijd al meer dan 70 miljoen keer over de toonbank. De SM-seksscènes deden heel wat stof opwaaien, maar het boek kent een gigantisch succes. 50 Shades gaf bovendien het genre van 'sekslectuur voor de huisvrouw' een echte boost. De release voor de film staat voorlopig gepland voor augustus 2014. (AB)

Na weken van eindeloze speculaties maakte 50 Shades-schrijfster E.L. James op maandag de namen van de hoofdrolspelers bekend via Twitter. Dakota Johnson en Charlie Hunnam zullen de rollen van Anastasia Steele en Christian Grey vertolken.Geen Emma Watson, Mila Kunis of Cara Delevingne voor de rol van het vrouwelijke hoofdpersonage. De eerder onbekende Dakota Johnson, dochter van Don Johnson en Melanie Griffith, krijgt dus de eer. Dakota Johnson is, hoewel haar naam bij velen geen belletje zal doen rinkelen, geen newbie in het filmcircuit. Ze speelde onder meer in de Facebookfilm The Social Network en 21 Jump Street, in de tv-serie The Office stond ze naast Steve Carell.Hoewel heel wat vrouwelijke fans graag Robert Pattinson in de rol van Christian Grey hadden gezien, en wij met hen, koos regisseur Sam Taylor-Johnson voor de Brit Charlie Hunnam. De 33-jarige Hunman is net als zijn tegenspeelster geen erg bekende naam. Op zijn, eerder korte, palmares prijken filmtitels als 'Sons of Anarchy' en 'Pacific Rim' en de tv-serie 'Queer as Folk'.Ongelofelijke chemieGeen klinkende namen op de affiche dus, maar volgens producer Michael De Luca vormen Hunnam en Johnson een perfect filmpaar. 'Hun audities waren geweldig. Ze hadden een ongelofelijke chemie', aldus De Luca op Twitter.De verwachtingen voor de film zijn alvast hooggespannen. Het boek van 50 Shades of Grey ging wereldwijd al meer dan 70 miljoen keer over de toonbank. De SM-seksscènes deden heel wat stof opwaaien, maar het boek kent een gigantisch succes. 50 Shades gaf bovendien het genre van 'sekslectuur voor de huisvrouw' een echte boost. De release voor de film staat voorlopig gepland voor augustus 2014. (AB)