"Mannen, ik wil bij deze de gelegenheid nemen om jullie formeel voor deze strijd uit te nodigen. Gendergelijkheid is ook jullie probleem." (VN-toespraak, 2014)

"Ik weet echt hoe ik voor mezelf moet zorgen, hoe ik alleen moet zijn en hoe ik om moet gaan met stress. Zonder mijn verleden zou ik hier vandaag niet staan. Zou ik nooit geweten hebben dat ik grenzen had." (Wonderland, 2014)

"Ik denk dat vrouwen soms bang zijn om zich machtig, sterk en moedig te voelen. En dat is ok. Het is niet de afwezigheid van angst die belangrijk is, maar het overwinnen van die angst. Soms moet je er gewoon doorbreken en geloven in jezelf of datgene waarvoor je vecht." (GlobalGrind, 2011)

"Het is tijd dat we gender beginnen zien als een spectrum in plaats van twee sets van tegengestelde idealen." (VN-toespraak, 2014)

"Ik geloof sterk in het principe dat je dingen moet verdienen. Ik voel me pas comfortabel wanneer ik weet dat ik ergens heel hard voor gewerkt heb." (GQ, 2013)

"Ik wil niet dat andere mensen bepalen wie ik ben. Dat wil ik voor mezelf uitmaken." (Elle, 2009)

Twitter
© Twitter

"Jonge meisjes worden maar al te vaak wijsgemaakt dat ze breekbare prinsesjes moeten zijn. Wat een onzin. Ik identificeer mezelf meer met een krijger, een vechter" (Harry Potter persconferentie, 2011)

"Ik wil de persoon zijn die zich fantastisch in haar vel voelt en kan zeggen dat ze niets aan zichzelf zou willen veranderen." (Elle, 2011)

"Mensen kunnen je bestoken met goede raad, maar je moet zelf fouten durven maken om echt te leren." (The Telegraph, 2011)

"Mannen, ik wil bij deze de gelegenheid nemen om jullie formeel voor deze strijd uit te nodigen. Gendergelijkheid is ook jullie probleem." (VN-toespraak, 2014)"Ik weet echt hoe ik voor mezelf moet zorgen, hoe ik alleen moet zijn en hoe ik om moet gaan met stress. Zonder mijn verleden zou ik hier vandaag niet staan. Zou ik nooit geweten hebben dat ik grenzen had." (Wonderland, 2014)"Ik denk dat vrouwen soms bang zijn om zich machtig, sterk en moedig te voelen. En dat is ok. Het is niet de afwezigheid van angst die belangrijk is, maar het overwinnen van die angst. Soms moet je er gewoon doorbreken en geloven in jezelf of datgene waarvoor je vecht." (GlobalGrind, 2011)"Het is tijd dat we gender beginnen zien als een spectrum in plaats van twee sets van tegengestelde idealen." (VN-toespraak, 2014)"Ik geloof sterk in het principe dat je dingen moet verdienen. Ik voel me pas comfortabel wanneer ik weet dat ik ergens heel hard voor gewerkt heb." (GQ, 2013)"Ik wil niet dat andere mensen bepalen wie ik ben. Dat wil ik voor mezelf uitmaken." (Elle, 2009)"Jonge meisjes worden maar al te vaak wijsgemaakt dat ze breekbare prinsesjes moeten zijn. Wat een onzin. Ik identificeer mezelf meer met een krijger, een vechter" (Harry Potter persconferentie, 2011)"Ik wil de persoon zijn die zich fantastisch in haar vel voelt en kan zeggen dat ze niets aan zichzelf zou willen veranderen." (Elle, 2011)"Mensen kunnen je bestoken met goede raad, maar je moet zelf fouten durven maken om echt te leren." (The Telegraph, 2011)