Hoeveel welpen de wolvin heeft geworpen, is nog niet duidelijk. Op camerabeelden was te zien dat de zwangere buik van Noëlla verdwenen is.

De welpen verlaten het nest normaal gezien na vier tot zes weken voor kleine uitstapjes, maar Natuur en Bos verwacht dat de jongen zich pas eind juni voor het eerst zullen laten zien voor de wildcamera's.

Net als vorig jaar worden extra maatregelen genomen om de welpen te beschermen. 'Er geldt extra waakzaamheid in het gebied. Natuurinspectie en boswachters zullen vaker patrouilleren en er staan in het hele Boslandgebied meer dan vijftig camera's. Dat moet ongewenste bezoekers ontmoedigen', zegt woordvoerder Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos.

Natuurverenigingen gaan ervan uit dat jagers de verdwenen wolvin Naya en haar welpen in 2019 ombrachten. Het onderzoek daarnaar loopt nog. De overheid nam extra maatregelen om de dieren te beschermen. Noëlla kreeg vorig jaar al vijf welpen, waarvan drie nog in leven zijn. (Belga)

Hoeveel welpen de wolvin heeft geworpen, is nog niet duidelijk. Op camerabeelden was te zien dat de zwangere buik van Noëlla verdwenen is. De welpen verlaten het nest normaal gezien na vier tot zes weken voor kleine uitstapjes, maar Natuur en Bos verwacht dat de jongen zich pas eind juni voor het eerst zullen laten zien voor de wildcamera's. Net als vorig jaar worden extra maatregelen genomen om de welpen te beschermen. 'Er geldt extra waakzaamheid in het gebied. Natuurinspectie en boswachters zullen vaker patrouilleren en er staan in het hele Boslandgebied meer dan vijftig camera's. Dat moet ongewenste bezoekers ontmoedigen', zegt woordvoerder Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos. Natuurverenigingen gaan ervan uit dat jagers de verdwenen wolvin Naya en haar welpen in 2019 ombrachten. Het onderzoek daarnaar loopt nog. De overheid nam extra maatregelen om de dieren te beschermen. Noëlla kreeg vorig jaar al vijf welpen, waarvan drie nog in leven zijn. (Belga)