'Auto mogen rijden maakt Saoedi-Arabië niet minder barbaars voor vrouwen'

Vrije Tribune

Saoedi-Arabië schafte vorig jaar het verbod op autorijden voor vrouwen af, om de wereld ervan te overtuigen dat het moderniseert. De Saoedische autoriteiten vervolgen vrouwenrechtenactivisten echter nog steeds meedogenloos, zeggen activisten Uma Mishra-Newberry en Kristina Stockwood.

'Onze samenleving ligt niet wakker van verkrachting'

Nathalie Le Blanc

Julie Van Espen is op brute wijze vermoord. Iedereen is boos, verdrietig en bang. Er wordt gewezen naar justitie en naar politiek, die allebei hun job niet deden. Maar ook als maatschappij hebben we boter op ons hoofd. Journalist Nathalie Le Blanc vraagt zich af hoe dat komt.

'Vrouwenbier is net als mannenbier complete nonsens'

Vrije Tribune

Een markante campagne doet biersommelier Sofie Vanrafelghem in haar pen kruipen. 'Het onuitroeibare idee dat vrouwen geen bier lusten en nood hebben aan een 'vrouwenbier' is niet zo onschuldig als het lijkt.'

'Als het zo verdergaat, valt de laatste Equal Pay Day pas in 2060'

Vrije Tribune

Op 14 maart is het Equal Pay Day, de dag tot wanneer Belgische vrouwen moeten werken dit jaar om evenveel te verdienen als wat mannen in 2018 verdiend hebben. Vera Claes en Inga Verhaert van Zij-kant leggen uit waar de pijnpunten in het loonkloofdebat zitten.