Ook fitnessgoeroe slachtoffer van bodyshaming

© Cassey Ho

Cassey Ho, zij die het internet liet kennismaken met Pilates, showt in haar nieuwste video hoeveel haatdragende commentaar ze dagelijks te verwerken krijgt.

“Je bent te dik/te klein/te mager/te bleek/…” Bodyshaming is een fenomeen waar heel veel mensen vroeg of laat mee te maken krijgen. Wanneer dit probleem middels artikels of opiniestukken aangekaart wordt zijn er echter nog steeds individuen die de boodschap niet begrepen hebben en het nodig vinden om in de commentaarsectie door te gaan met gal spuwen.

Al te vaak wordt het (al dan niet netjes verwoord) ‘bezorgd zijn om de gezondheid’ van de slachtoffers als excuus gebruikt om ongevraagd het uiterlijk van een ander te beoordelen. Opmerkingen à la “Die gratenpakhuizen zijn ziek, dat zie je zo” of “Dikke vrouwen misbruiken het woord ‘rondingen’ om niet te moeten toegeven dat ze ongezond zijn” zijn legio.

Toch krijgen ook vrouwen die van gezondheid hun beroep hebben gemaakt af te rekenen met dat soort misplaatste commentaar.

Neem nu fitnessinstructrice Cassey Ho, bekend van haar website Blogilates en haar Youtubekanaal. In één van haar meest recente video’s laat Cassey echter de donkere kant van al dat succes zien. Ze showt de reacties die ze krijgt wanneer ze bijvoorbeeld een post-workout selfie post (“Jij zou geen fitnessadvies mogen geven, dikkerd”) en Photoshopt zichzelf in real time om aan al deze reacties te kunnen voldoen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content