Ontwerpster Fragile is Zelfstandig Ondernemende Vrouw van het Jaar

Nathalie Vleeschouwer werd bekroond met de ‘Womed Award’, een prijs uitgereikt door Unizo en Markant.

Belgisch ontwerpster Nathalie Vleeschouwer van het zwangerschapsmerk Fragile is verkozen tot Zelfstandig Ondernemende Vrouw van het Jaar. Van Japan, Korea en de Verenigde Staten tot Ijsland geniet ze faam voor haar zwangerschapsmode.

Dinsdagavond werd de elfde ‘Womed Award’ uitgereikt door Mabizz, een samenwerking tussen Unizo en Markant, het netwerk van ondernemende vrouwen. Een jury van onafhankelijke experts koos tien succesvolle onderneemsters uit alle kandidaturen. Uiteindelijk werden er drie genomineerd. Via de site van Trends konden lezers hun favoriet kiezen, wat goed was voor de helft van de punten. De jury stond in voor de andere helft, en zo kwam Nathalie Vleeschouwer als winnares uit de bus.

Zwangerschapsmode uit de taboesfeer

Twintig jaar geleden startte ze met een winkeltje zelfgemaakte kledij voor zwangere vrouwen. Nu zijn haar creaties te koop in zowat twintig landen, van Japan, Korea en de Verenigde Staten tot Ijsland. “Nu zijn er overal winkels voor positiemode. Toen ik begon, waren die er niet. Het doet me plezier dat mode voor zwangere vrouwen uit het verdomhoekje is getrokken”, aldus de nieuwbakken Zelfstandig Ondernemende Vrouw van het Jaar. Vleeschouwer bejubelt eveneens de timing: “De award mogen ontvangen net in ons jubileumjaar geeft me een enorme voldoening. Ik zie het als een bekroning van 20 jaar ontwerpen en ondernemen”.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content