Ontdek Sprinter, de Tinder voor sporters

© Sprinter

Sweat, Swipe, Socialize: dat is het principe van Sprinter, de fitnessapplicatie van Björn Borg die je in één veeg met nieuwe sportvrienden uit je buurt laat verbinden.

Tinder heeft de tech- en datingindustrie zodanig hard op de grondvesten doen daveren dat de applicatie de nieuwe maatstaf wordt. Iedere nieuwe ontwikkeling wordt tegen de populaire datingtool gehouden. Zo is Jobr, “de Tinder voor jobs” en BarkBuddy “de Tinder voor dierenliefhebbers”. Enter Sprinter, het nieuwe geesteskind van het Zweedse (sport)modemerk Björn Borg.

Deze fitnessapplicatie laat je in contact komen met nieuwe workoutbuddies en laat je samen nieuwe fitnessdoelen stellen en elkaar aanmoedigen. Dat is niet enkel goed voor je sociaal contact, maar ook voor je prestaties: volgens wat men in de wetenschap het Köhler effect noemt, zou een trainingspartner je motivatie met meer dan 100% doen toenemen.

“We wilden onze sportlijn voor het najaar van 2015 op een bijzondere manier lanceren en Sprinter gaf ons daartoe de ideale aanleiding”, aldus Jonas Lindberg Nyvang, de marketingdirector van Björn Borg. “Wij promoten een actieve levensstijl en geloven heel sterk in teamwork.”

De applicatie kan je verbinden met je Facebook en Instagramprofiel om zo makkelijker je prestaties of zelfs workoutvideo’s te delen. Dankzij de GPS-functie kan je zien of er mogelijke sportgenoten in de buurt zijn, en wieweet leer je zo zelfs een pak nieuwe vrienden kennen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sprinter is enkel verkrijgbaar voor iPhone

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content