One Day Without Shoes: trek je schoenen uit voor het goede doel

© iStock

Er zijn te veel kinderen die geen toegang hebben tot (degelijke) schoenen. Daarom lanceert schoenenlabel Toms op 10 mei opnieuw haar One Day Without Shoes-actie. Zo willen ze tot wel 100.000 schoenen inzamelen voor kinderen die er geen hebben.

Het schoenenlabel Toms lanceert op 10 mei haar jaarlijkse One Day Without Shoes-campagne. Daarmee roepen ze op om een foto van je schoenloze voeten te delen op Instagram, onder de hashtag #WithoutShoes. Dat doe je niet louter voor het plezier van de CEO van Toms, wel om hun goede doel te steunen. Met dit initiatief wil het merk tot wel 100.000 paar schoenen inzamelen, die ze aan kinderen in nood uit tien verschillende landen* schenken.

Het voorzien van schoenen aan kinderen is dan ook van onmiskenbaar belang, en het ontbreken ervan kan tot heuse wantoestanden leiden. Van pijnlijke ziektes op de voeten, tot opgezwollen benen en het niet op regelmatige tijdstippen naar school kunnen gaan: schoenen zijn van levensbelang. ‘Met de One Day Without Shoes-actie willen we mensen bewust maken van de kinderen wereldwijd die opgroeien zonder schoenen’, laat Blake Mycoskie, de oprichter van Toms’ weten aan WWD. ‘Het is inspirerend om te zien hoe mensen van over de hele wereld samenkomen om deze boodschap te verspreiden.’

Tag your friends so they go #withoutshoes today too. Thanks for keeping the giving going!

Een foto die door toms is geplaatst op

Het blijft voor Toms niet bij een eenmalige actie. Elk jaar kan je op 10 mei je schoenen in de kast laten staan uit respect voor de kinderen die het moeten stellen zonder.

* Met deze actie wil Toms kinderen in India, Ethiopië, Peru, Kenia, China, Jordanië, Haïti, Colombia, de Verenigde Staten en Griekenland steunen.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content