Olympische toorts voorgesteld op meubelbeurs in Milaan

De goudkleurige toorts heeft een driehoekige vorm en telt 8.000 gaatjes.

Designbureau Barber Osgerby heeft haar ontwerp van de toorts voor de Olympische Spelen in Londen voorgesteld op de meubelbeurs in Milaan.In aanwezigheid van de ontwerpers en het Milanese gemeenteraadslid van sport en ontspanning werd de fakkel voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek. Daarmee werd het startsein gegeven voor de exhibitie die de evolutie van het ontwerp aan de hand van sketches en prototypen toont.

8.000 gaatjes en evenveel lopers
Ongeveer een jaar geleden kregen Jay Osgerby en Edward Barber het nieuws dat ze de fakkel voor de Olympische Spelen in Londen mochten ontwerpen. In een interview met Knack Weekend kon designer Jay Osgerby zijn enthousiasme niet onderdrukken: “Het is zo spannend, ik kan zelfs niet doen alsof het me koud laat”.

De goudkleurige toorts heeft een driehoekige vorm, die symbool staat voor de drie olympiades die Londen als gastland organiseerde (1908, 1948 en 2012), maar ook voor de drie olympische waarden: excelleren, respect en vriendschap. De 8.000 gaatjes die de fakkel telt, staan symbool voor hetzelfde aantal lopers die de olympische vlam van Athene naar Londen zullen brengen. (JK)

De tentoonstelling loopt in het Triennale Design museum van Milaan en duurt nog tot en met zondag 22 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content