Olympische outfits Stella McCartney bekritiseerd

© EPA

De outfits zouden te blauw zijn en doen denken aan de Schotse vlag.

De outfits die Stella McCartney ontwierp voor het Britse Olympische team worden niet gesmaakt door het Britse publiek. De sportoutfits zouden ’te blauw’ zijn en eerder doen denken aan de Schotse vlag.
Britse modetrots Stella McCartney leek de perfecte persoon om de nieuwe outfits te ontwerpen die het Britse Olympische team deze zomer zal dragen. De outfits zouden een stijlvolle upgrade moeten voorstellen van de Britse vlag. Donderdag werden de ontwerpen na lang wachten onthuld, maar met weinig enthousiasme onthaald.

Volgens critici op Facebook en Twitter is er heel wat mis met de ontwerpen die McCartney aanleverde. Vooral de manier waarop de ontwerpster de kleuren uit de Union Jack, de vlag van Groot-Brittannië, gebruikte, vormt een punt van kritiek. De ontwerpen zouden meer weg hebben van de Schotse vlag in plaats van de Britse vlag.

Pasvorm
De outfits die de Britse sporters zullen dragen tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012 zouden ook ’te blauw’ zijn, en vooral neigen naar turquoise in plaats van naar de traditionele blauwe kleur uit de Britse vlag. Er zou naast de overheersende blauwe kleur te weinig rood terug te vinden zijn in de ontwerpen. Alleen details, zoals de boorden van de T-shirts, de sokken en schoenen van het Olympische team zijn roodgekleurd.

De kritiek van Tom Peck, journalist van de Britse krant The Independent, is niet mals voor Stella McCartney. Op de website van The Independent is hij niet alleen niet te spreken over het kleurgebruik, maar ook over de pasvorm van de ontwerpen voor de T-shirts van het voetbalteam. De Facebook-pagina van het Olympisch Team loopt ook over van de negatieve commentaren.

Niet conventioneel
De ontwerpster houdt het hoofd koel bij de massa kritiek. Ze reageert via Twitter: “Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige opmerkingen en commentaar. Het was mijn bedoeling om de kracht van de Britse vlag te behouden, maar die op een meer verfijnde manier te presenteren. De ontwerpen hebben sinds 1984 nog nooit zoveel rood gehad en zoveel van de vlag laten zien. Ik weet dat het geen conventionele manier is om de vlag interpreteren.”

Stella McCartney, dochter van ex-Beatle Paul McCartney, is een bekende en succesvolle modeontwerpster. De moeder van vier heeft een kledinglijn voor vrouwen en kinderen, evenals een speciale sportkledinglijn voor Adidas. Voor het eerst ontwierp McCartney kleding voor het grootste sportevenement ter wereld, dat dit jaar van 27 juli tot en met 12 augustus georganiseerd wordt in Londen. (YU/Elsevier)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content