Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo dragen nieuwe collectie op aan cleane sport

© 4254

De nieuwe lijn binnen het 42|52 label Olympisch kampioenen Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo heeft naast een functionaliteit en esthetiek ook nog een derde pijler: een persoonlijke boodschap tegen dopinggebruik.

De sportlijn van voormalige atleten Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée heet niet toevallig 42|54, hun persoonlijk record op de 4×100 meter en ook de tijd waarin ze zilver, ondertussen ook goud hebben gewonnen tijdens de Olympische Spelen in Peking. Bij de lancering begin dit jaar was duidelijk dat 42|54 geen doorsnee verzameling zeemvellen leggings en jersey tops zou worden: de lifestylefactor lag bijzonder hoog, en dat is voor hun nieuwe collectie niet anders.

Collection 2 bouwt voort op de zwart-witte esthetiek van het label, met heel wat asymmetrische cuts en doorkijkstoffen, opnieuw in samenwerking met Belgische producenten. “We hebben zo’n groot deel van ons leven gespendeerd aan het verdedigen en vertegenwoordigen van de Belgische driekleur dat het vreemd zou voelen om dat nu niet te doen”, zeiden Borlée en Ouedraogo in maart nog over hun Belgische inslag voor de kledinglijn.

De gewezen topatleten dragen hun Collection 2 graag op aan ‘een cleane sport’. “Doping is altijd een probleem geweest in sport, een probleem dat heel wat dromen aan diggelen mept en medailles en prijzengeld bij de verkeerde personen doet belanden”, staat te lezen in het persbericht. “Maar dankzij het doorzettingsvermogen van zij die wereldwijd de strijd tegen doping aangaan lopen sommige verhalen mooi af. Acht jaar na onze Olympische zilveren medaille in Peking zijn we plots Olympisch kampioen”.

Meer info: www.4254sport.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content