Nood aan motivatie om te sporten? Deze 94-jarige vrouw geeft iedereen het nakijken

Breekt het zweet jou al uit als je nog maar denkt aan wat gewichtjes liften in de fitnesszaal? Dan zal deze video met de krachttoer van Edith Traina, een grootmoeder van 94 jaar oud, jou een lesje leren.

Edith Traina is allesbehalve een vrouw die al haar hele leven heuse powertrainingen onderneemt. Ze begon pas drie jaar geleden met fitnessen, toen een vriendin maar bleef zeuren om haar te vergezellen. Traina trok naar het fitnesscentrum, gewoon om van het gezaag van haar vriendin af te raken.

De kranige dame heeft ongetwijfeld meer kracht in haar armen dan velen onder ons. Op de onderstaande videoclip, die dateert uit 2013, heft Traina met gemak iets meer dan zestig kilogram. In een interview met Hello Giggles liet ze weten dat ze dezer dagen traint om tot 100 kilogram te heffen.

‘De voordelen voor mijn gezondheid zijn er natuurlijk, maar ik haal mijn motivatie vooral uit de steun die ik krijg. Ik ga bij het gewicht staan, hef het in de lucht, laat het zakken en ik krijg applaus. Goed voor mijn ego’, aldus Edith Traina. Wij zullen vanaf nu aan Edith Traina denken de volgende keer we onderuitzakken in de zetel. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content