Nicky Hilton schrijft stijlhandboek

© Reuters

Nicky Hilton is misschien niet de eerste persoon die te binnen schiet wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe stijlgoeroe, maar daar brengt de Amerikaanse erfgename – misschien – binnenkort verandering in.

Nicky Hilton is misschien niet de eerste persoon die te binnen schiet wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe stijlgoeroe, maar daar brengt de Amerikaanse erfgename – misschien – binnenkort verandering in. Nicky Hilton vertelde aan The Cut dat ze net klaar is met het schrijven van een stijlhandboek. ‘Het boek vertelt je hoe je moet kleden in de verschillende seizoenen. Verder bevat het ook talloze verhalen – mijn ontmoetingen met modeontwerpers, mijn tips, en mijn dos en don’ts,’ aldus Nicky over haar werk.

Scrapbook

De lay-out van het stijlhandboek doet denken aan een scrapbook. De socialite illustreerde haar werk met oude foto’s van haarzelf omdat ze het een persoonlijke toets wilde geven. ‘Ik wil geen stijlhandboek schrijven waarin wordt gesuggereerd dat de lezer zich moet kleden zoals ik, dat is belachelijk. Het gaat er meer om dat iedereen zijn eigen stijl kan vinden,’ vertelde ze hierover.

Stijlicoon

Haar eigen stijl vond ze al op heel jonge leeftijd. Haar ultieme stijlicoon was – en is – dan ook het kinderboekenpersonage Eloise. Het truitje dat zij droeg, draagt Nicky nog steeds nu ze volwassen is. Het zesjarige personage groeide op in luxehotels, net zoals Nicky Hilton. Ze voelt zich dus erg verbonden met Eloise en haar stijl. Natuurlijk draagt de erfgename niet exact dezelfde kleren als toen ze zes was. Ze moderniseerde naar eigen zeggen haar stijl van toen naar een meer volwassene variant.

Het stijlhandboek van Nicky Hilton zal volgend najaar in de rekken liggen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content