Vrouwen aan de macht

07/03/16 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De ideale aanleiding om een project als KISANY te steunen. Zij zorgen ervoor dat vrouwen in Democratische Republiek Congo op eigen benen kunnen staan.

Vrouwen aan de macht

De bevolking van dit Afrikaanse land heeft al voor verschillende hete vuren gestaan, en dan laat littekens na. Vele Congolese vrouwen werden blootgesteld aan extreem geweld, seksueel misbruik, gedwongen migratie, armoede en hongersnood. KISANY is een organisatie die deze vrouwen onder haar hoede neemt en hen hun trots teruggeeft. Ze worden opgeleid als borduursters, weefsters en kleermaaksters en kunnen zo hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school laten gaan. Sinds de oprichting in 2004 heeft deze ngo al meer dan 200 vrouwen de controle over hun leven teruggegeven. Naast opleiding en werk biedt KISANY hen ook de mogelijkheid om een lening zonder rente af te sluiten. Zo kunnen vrouwen investeren in een huis, land of de studies van hun kinderen.

Met het project 'give work' wil KISANY de handgemaakte borduursels ook in Europa aan de man brengen. Het principe is simpel: één verkocht item betekent één dag betaalde arbeid. Het doel is om in 2016 aan een totaal van tienduizend werkdagen te komen. Je kan het aantal bereikte werkdagen steeds opvolgen op de website.

Je steentje bijdragen kan door een theedoek (25 euro) of pochette (33 euro) van KISANY te kopen op de webshop. Ze zijn gemaakt van Belgisch linnen van de hoogste kwaliteit, geproduceerd door Libeco.

Nele Kempeneers

Onze partners