Veerle viert Valentijn

03/02/17 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:18

Actrice Veerle Dobbelaere houdt van gasten ontvangen en gezellig samen eten. Vanaf volgende maand toont ze hoe je met een minimum aan middelen en een beetje creativiteit een mooie tafel dekt. Als voorsmaakje: de Valentijnstafel van Veerle.

Februari is Valentijnsmaand en dan mogen van Veerle voor de gelegenheid alle romantische clichés uit de kast en op tafel. Veerle: "Ik houd van de goede soort kitsch, van kaarsen en lekker eten op een romantische plek. Liefst van al thuis en niet op restaurant, om het commerciële kantje te ontlopen."

Het pronkstuk op Veerle's tafel is een etagère van kopjes en borden uit de kringloopwinkel, die ze zelf aan elkaar lijmde. Die versierde ze met een bloem van zijdepapier en hartvormige rode suikerbonen. Een witte loper van Clodette (vintage), borden van Serax, een rode snoepveter, een smoothie van rood fruit en een pomme d'amour maken het geheel af.

En hoe zal Veerle zelf Valentijn vieren dit jaar? "Dit jaar valt Valentijn op een donderdag, een werkdag dus. Mijn man en ik hebben beide drukke en onvoorspelbare agenda's, dus 's avonds iets organiseren is gevaarlijk. Mijn plan is om een romantisch ontbijt te serveren. Dat wordt vroeg opstaan!"

Tekst Karolien Van Cauwelaert Foto's Bieke Claessens

Info: suikerbonen, veenbessensap en sojamelk van Albert Heijn; bord van Serax, tafellinnen vintage van Clodette, etagère gemaakt van servies van de kringloopwinkel, zijdepapier en rietjes van Ava.

Lees meer over: