Van catalogus tot kussen

26/08/15 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:41

Of hoe je oude IKEA cataloog gerecycleerd wordt tot vulling voor het kussen KÜSS, ontworpen door Charles Kaisin.

Van catalogus tot kussen

IKEA werkt al langer aan duurzaamheid en tracht op allerlei manieren zijn impact op het milieu te beperken. En dan gaat het niet alleen om de verpakkingsfilosofie van zo klein en zo plat mogelijk: in de woonwarenhuizen wereldwijd zijn al 700.000 zonnepanelen geïnstalleerd en wordt uitsluitend ledverlichting gebruikt.

Alle beetjes helpen

Ook de klant wordt aangespoord om zijn duit in het zakje te doen - onder het motto 'alle beetjes helpen'. Zo lanceerde het bedrijf een dik jaar geleden de actie 'red de meubelen' waarbij je werd aangemoedigd om tafels, stoelen, kasten en andere spullen een tweede leven te gunnen door ze te pimpen of weg te schenken aan een kringwinkel.

Papier hier

IKEA België zet nu een nieuwe stap in dit verhaal. Die ontstond uit een ontmoeting met de Belgische ontwerper Charles Kaisin, in wiens werk recyclage al lang een hoofdrol speelt. Het idee is subliem: stel je voor dat je oude IKEA-catalogus gerecycleerd zou kunnen worden tot een nieuw en uniek product?

Simpel en mooi

Op 12 september 2015 wil IKEA het waar maken. Dan kan je je oude cataloog terugbrengen naar een van de zes IKEA vestigingen (Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem) in ons land. Daar passeren deze 300 pagina's langs de papierversnipperaar om getransformeerd te worden tot vulling voor het KÜSS kussen dat is ontworpen door Charles Kaisin. "Ik putte voor het motief inspiratie uit de cellulosemolecule, de natuurlijke grondstof van papierpulp. Gestileerd en herhaald wordt deze visuele structuur zelf ook een bron van inspiratie", aldus Kaisin.

Snel zijn!

Breng dus gewoon je IKEA catalogus 2015 mee naar jouw woonwarenhuis en wandel buiten met de catalogus 2016 én het gratis KÜSS kussen. Snel zijn wordt wel de boodschap want er zijn maar 6000 KÜSS kussens beschikbaar.

Lees meer over: